Vad är en gågatan?

En gågatan är ett centrum stad shoppingområde blockeras från fordonstrafik, men öppen för gångtrafik. De flesta fotgängare gallerior är två till fyra kvarter lång. En fotgängare överfart kan eller inte kan ingå i ett område som betecknas som ett bilfritt, fotgängare enbart zon. Fotgängare gallerior finns i många städer i världen.

I Tyskland är en gågatan kallas en fussgangerzone . Frankfurt, Tyskland, är hem till en av de mest populära tyska fotgängare gallerior. Det är beläget på en gata som hette The Zeil och affärer kläder, frukt står, bagerier och matställen finns i detta fordon-fri zon. I Shanghai, Kina, är Nanjing Road gågatan en stor turistattraktion. Gallerian omfattar hotell, teatrar, skulpturer och en turné tåg för turister. Butikerna i Nanjing Road Mall är en blandning av gammalt och nytt samt kinesiska och västerländska. Fast-food kedja restauranger blandning med silke butiker.

Den första amerikanska stad att ha en gågatan var Kalamazoo, Michigan. Detta ledde till Kalamazoo fått smeknamnet "The Mall City. " När den bilfria Michigan shopping zon första skapades 1959 var det fyra kvarter och förblev så fram till 1999 då den sänktes till två block för att möjliggöra mer trafik i området. The Downtown Mall i Charlottesville, Virginia, har trädkantade avsnitt och ett rött tegel fotgängare gångväg. Charlottesville är gågatan är en blandning av historiska byggnader, unika butiker, teatrar och utomhus restauranger.

Vanligtvis få fotgängare gallerior mindre över åren för att möjliggöra mer trafik i en stads centrum kärna. Fotgängarnas säkerhet i form av fordonstrafiken tillväxt är en huvudfråga för stadsplanering kommittéer. En gågatan får tillfälligt stängd under konstruktion sker i centrum. Många framgångsrika fotgängare galleriorna ligger nära sevärdheter samt kontor. Gallerior med barer och klubbar tenderar att dra en stark nattliv.

Framgång tips för gågatan skapa omfatta välja ett läge nära tunnelbanan, busshållplatser och bil parkeringsplatser. Butiker som säljer stora poster såsom kylskåp och sätter mat brukar inte göra så bra i fotgängare gallerior. Butiker som kläder och butiker konst är populära gågatan resmål, liksom utomhus kaféer och restauranger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.