Vad är en församling Line?

en monteringslinje är en typ av industriell produktion där prefabricerade, utbytbara delar som används för att sammanställa en färdig produkt. Den mest grundläggande löpande bandet består av ett enkelt transportband som bär produkt, t. ex. en leksak, genom en rad arbetsplatser tills den är klar. Mer komplicerat linjerna omfattar feeder bälten att bära delar arbetsplatser längs linjen, som används för att bygga bilar och annan komplicerad utrustning. Utvecklingen av det löpande bandet revolutionerat tillverkning, och bidragit till betydande förmögenhet flera stora aktörer i den industriella revolutionen.

Innan tillkomsten av det löpande bandet, när en kommersiellt bra framställdes, var det oftast skapats för hand, från individuellt tillverkade delar. Fabriken har begränsats av tillgänglig golvyta, eftersom bara så många produkter kan göras på en gång, och arbetare tenderade att se ett projekt från början till slut. I mitten av artonhundratalet, hade många företag i livsmedelsindustrin börjat inrätta något som liknar en monteringslinje att göra processen mer effektiv, men det var inte helt strömlinjeformad. Varor som de tidiga bilar och ångmaskiner var fortfarande för hand.

År 1908 blev Henry Ford försöker hitta ett sätt att få bilar till massorna. Ford var säker på att om bilarna skulle kunna göras överkomliga, skulle de bli populär, men den långsamma och mödosamma tillverkningsmetod som används tillät inte Ford att ta kostnaden för bilar ner. Att arbeta i samråd med andra på företaget, tänkt Ford i en produktionslinje, där arbetsmarknaden för arbetstagare skulle delas upp i separata uppgifter som kan bidra till färdig helhet. Inspirationen till detta tidiga löpande bandet kom sannolikt från flera branscher, men många historiker kredit demonteringen rad i Chicago slakteri med idén om att dela på arbetsmarknaden.

En sammansättning linjen utformats för att vara effektiv, och mycket kostnadseffektivt. De anställda fokuserar på en liten del av den totala helhet, vilket innebär att de inte kräver omfattande utbildning. Delar matas längs ett löpande band eller serie av bälten för arbetstagare att hantera, skapa ett kontinuerligt flöde av den önskade produkten. I topp på produktion, vände Fords löpande band ut en ny bil var tredje minut, och moderna löpande band kan vara ännu snabbare, särskilt när de kombineras automatiserade maskiner med mänskliga handlers.

Det finns faror som är förenade med ett löpande band. Det första är risken att arbetstagare som repetitiva rörelser kan vara skadligt för kroppen. Efter andra världskriget, en växande medvetenhet om denna fråga lett till reformer i miljöer löpande bandet. Den andra frågan är att om det finns en morra i produktion i en arbetsstation kommer den ha en inverkan på hela löpande bandet, vilket kan få det att stanna tills situationen kan fastställas. De flesta moderna tillverkare arbete för att förhindra detta med regelbundna inspektioner, och vissa tillverkare, särskilt av bilar, välkomna arbetstagare synpunkter och tankar om sätt att göra det löpande bandet, och produkten, bättre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.