Vad är en flexibel Circuit?

En flexibel krets hänvisas till en av de processer som används för tillverkning av elektronik. I elektronisk tillverkning, finns det två huvudsakliga typer av elektronisk apparatur för tryckta kretsar och flexibla kretskort. Kretskort är flera lager av koppar ark laminerade ihop till en styv plattform för komponent kablage. Ett flexibelt kretskort består av ett plastskikt som Polyamid film som kan köras med elektroniska flexibla kretsar.

Den främsta skillnaden är att kretskort inte kan böjas där flexibla kretskort kan böjas under drift och inte orsaka skada på componentry. De vanligaste användningsområdena för flexibla tryckta kretsar i konsumenternas applikationer som kameror och mobiltelefoner.

Kameror byggs i mindre och mindre paket. Konsumenten vill ha en kamera som är lätt och enkel att bära i en väska eller ficka. Genom att använda tryckta flexibla kretsar, är tillverkaren kan uppnå ett mycket litet paket som fortsätter att ha fler funktioner, t. ex. extra minne och videofunktion.

Mobiltelefoner använder också en flexibel krets för att åstadkomma en mindre förpackning för att tillgodose konsumenternas efterfrågan. Kända under namnet dynamiska ansökan är flexibelt kretskort i en mobiltelefon faktiskt vikas ihop med varje användning i knäppa telefonerna sorten. Kretsen löper längs hela telefonen och när den används är öppet så att personen kan ringa och prata. När samtalet avslutas och telefonen inte används, är flexibel krets vikta stänga inne i telefonens fallet.

Tryckt flexibla kretskort har också användning i industriella applikationer. Eftersom en flexibel krets inte kräver många lager som ett kretskort, kan den användas på platser där det inte finns tillräckligt med utrymme för att passa ett kretskort. Några av de vanligaste användningsområdena för de smala flexibla kretsar i solceller för satelliter.

Solceller används för att fånga solljus och omvandlar det till energi. Denna typ av energi omvandling, så kallade solceller kräver lätta material som kan användas om makten i satelliter. Den flexibla kretsar är idealiska för denna ansökan, eftersom de kan bildas till valfri form som behövs och vikas och förvaras när den inte används. Detta är särskilt användbart på bemannade rymdfärder där utrymmet är begränsat men en betydande mängd energi krävs för att stödja besättningens verksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.