Vad är en epoxifärgsystemen?

epoxy eller färg är en skyddande material tillverkade av epoxy-baserade harts. Det ger enastående motståndskraft mot frätande kemikalier, värme och ultraviolett ljus, har bekväma torktid, uppvisar utmärkt dimensionsstabilitet, extrem seghet och slitstyrka, och ger starka vidhäftning på en mängd olika substrat, inklusive glas, metaller, fibrer och många andra moderna material. En epoxy kan användas i en mängd olika inre och yttre applikationer inom många industrier inklusive bygg och anläggning, industri, elektronik och jordbruk.

Några exempel bidrar till att belysa bred tillämpning av epoxi beläggningar. Inom bygg och anläggning, en epoxy kan användas för höga prestanda och dekorativa applikationer golv, både i tung fot och fordon trafikområden och inställningar som kräver hög estetik, såsom färgade betong och terrazzo. I den marina industrin är en epoxy används som en primer för att förbättra vidhäftningen av färg tillämpas som en sista beläggning på skrov och däck. En epoxy kan också användas för att skydda den inre ytan av fiberarmerad skrov. Inom livsmedelsindustrin, kan en epoxy skall tillämpas på metallbehållare för att förhindra rost och smak nedbrytning.

Tekniskt

, en epoxi eller polyepoxide beläggning är en värmehärdande sampolymer. Det är en sampolymer eftersom det består av en kombination av två olika material-en epoxiharts och en polyamin härdare. Härdaren faktiskt en katalysator som främjar polymerisation. Den polymerisation process ger omfattande bryggbindningen av de två ämnen som bidrar till den sammansatta styrka.

En epoxy är värmehärdande eftersom blandar bas och härdare triggers polymerisation, eller bota, som genererar värme. De polymerisation process kan kontrolleras genom att noggrant varierande andel av bas och härdare och de rådande temperatur. Vissa program dra nytta av utökade härdning och hög värme. Den härdning period kan variera från minuter till timmar eller dagar.

Innan förvärrar både bas och härdare vätskor med låg viskositet vid rumstemperatur och så lätt kan användas. Kvaliteten på en färdig produkt kan variera avsevärt beroende på den exakta mängder av bas och härdare som används, dock. Kompoundering kan utföras av specialiserade företag, om slutanvändaren i det sammansatta är inte en stor volym, erfaren konsument.

Epoxy beläggningar och färger kan delas in i två huvudkategorier-en vattenburen epoxy och pulver epoxy. En vattenburen epoxy normalt botas vid rumstemperatur. Det är oftast icke-farligt med låg brännbarhet, underlätta transport och hantering. Vattnet basen gör att rensa upp lättare.

En epoxy pulverlack oftast botas under kontrollerade, hög temperatur. Det används för att producera ytan av många vita anordningar, såsom brickor, torktumlare, kylskåp och så vidare. Mer sofistikerade fusion bundna epoxi pulverfärg används för att skydda stålrör från korrosion, särskilt för vatten överföring. Det är ett högpresterande material, kostnaden för vilken vanligen är motiverat på grundval av en ökning av utrustningens livslängd på vilka den tillämpas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.