Vad är en energi Island?

energi ön är en flytande struktur som är utformat för att utnyttja energi från förnybara energikällor och överföra denna energi tillbaka till land. Det finns ett antal sätt på vilka en energi ö skulle kunna arbeta med ett antal experimentella förslag som förts till investerare i början av 2000-talet, när begreppet först började att vinna uppmärksamhet. Det finns ett antal potentiella fördelar med att använda en energi ön som en strömkälla, inte minst då det minskar beroendet av icke-förnybara energikällor som kol och olja.

I grunden är en energi-ö utformad som en oljerigg, förutom att istället för att samla olja från havet, kan man samla energi från vind, vågor, och sol. Vissa förslag har också en potential för omvandling av havsvärmeenergi (OTEK-tekniken), en form av alternativa energikällor som utnyttjar den temperaturdifferens mellan den varma övre lagren av havet och den kalla djup att generera energi. En blandning av tekniker energiproduktion skulle kunna användas för att göra en energi ö så användbar som möjligt.

Det finns flera utmaningar på energiområdet ön konceptet. Den första handlar om effektiv lagring och /eller överföring av energi. Idealet är att energi kan användas nära källan, för att maximera effektivitet och energi öar skulle kräva någon form av teknik för att flytta skördade energi till en användbar plats. Batterier är en möjlig väg att lagra och flytta energi samlats på ett energi-ö, men en metod för att utveckla hög kapacitet, måste högeffektiv batterier tas fram för energi öar att vara produktiv.

Förutom den uppenbara minskningen av beroendet av icke förnyelsebara bränslen, energi öar har vissa andra fördelar. I tätbefolkade områden, en energi ö kan användas för att samla energi utan att ta upp värdefulla fastigheter som skulle kunna användas för odling eller bostäder. I områden där folk klagar stationer energi som visuellt påtagliga, kunde havsbaserad energi öarna samla energi utan att stöta estetiska strömningar.

Förutom generation bostäder makt anläggningar, en energi ö skulle också kunna utnyttjas för att göra ett boende. Boende för människor som arbetar med underhåll av generationens system kan vara mycket användbara, men offshore samhällen människor som lever på sådana öar kan också bli lockande för vissa individer. Energi öar kan också användas som mellanstationer för marin forskning, öppna fler möjligheter för forskare som arbetar på olika projekt som hänför sig till havet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.