Vad är en doseringspump?

en doseringspump exakt styr flödet av en vätska genom att pumpa i en fortlöpande följd av små doser. De kan endast användas för vätskor, eftersom vätskor är inkompressibel, de upptar samma volym oberoende av tryck. Av den anledningen doserpumpar är förträngningspumpar-de pumpande mekanismen rör sig bara det exakta beloppet på vätska att den är inställd att leverera i en revolution eller en stroke. När du arbetar på rätt sätt, en doseringspump har inget läckage eller avvikelser från input till output eller vice versa.

Doserpumpar används ofta i laboratorier, kemiska fabriker, medicin och kommersiella varuautomater. När det används inom medicin, kan de utmäta exakta mängder läkemedel till patienter över en tidsperiod. För tillverkning, försäkrar de rätt mängder av ingredienser mäts upp i produktionsprocesser. Inom handel, doserpumpar se kunderna får all den vätska som de har köpt. Doserpumpar används ofta för att fördela olja, sirap, och mat-liknande föremål, såsom en rykande kopp varm choklad från en automat.

Det finns två grundläggande typer av doseringspump, och ett antal olika tekniker som kan användas för att underlätta båda alternativen. Den första typen är den variabel konstant varvtal pump. Dess axeln roterar med konstant hastighet, men den mängd vätska som pumpas per varv kan justeras. Den andra typen, fast deplacement variabel hastighet varierar motorns varvtal för att ändra pumpa flödet.

variabel doseringspump verk av samma hydrauliska princip används i hydrostatiska transmissioner. Fyra till åtta små hydrauliska cylindrar är ordnade i en cirkel, med kolvar med rullande bollar sticker ut från den öppna änden av flaskorna. En justerbar vagga eller Swash plattan snurrar på en axel att vrida på en konstant hastighet. När axeln går runt, trycker ned den lägsta punkten på vagga plattan varje kolv i tur och ordning genom ett exakt belopp, vilket kan göra att trycka ut en exakt mängd vätska med varje tur. Öka skakar vinkel ökar mängden varje kolven rör sig, och med den mängden vätska varje kolv och cylinder doserar till produktionen per motorvarv.

Den variabla hastigheten typ pump ökar bara eller minskar en icke-inställbar skakar platta skaft hastighet. Det kan ha ett radiellt arrangemang av cylindrar och kolvar runt ett centrum vevaxeln. Denna typ är oftast billigare att producera, och den överlägset mest populära av de två.

En annan typ av doseringspump, den peristaltiska doseringspump, används ofta inom medicin och laborationer delvis på grund av dess användarvänlighet. En Slangpumpar behåller en längd av flexibel plastslang i en cirkulär bana medan den omväxlande pressas och avslappnad av ett antal rullar på en vändning skiva i mitten av spåret. Detta löpande handlingsplan delar upp långa slangarna till lika stora rörliga delar av vätska som dras i den ena änden av slangen och lossas i den andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.