Vad är en brytare?

En brytare är en elektrisk apparat som används i en elektrisk panel som övervakar och styr hur mycket ampere (ampere) som skickas via elledningar. Brytare finns i en mängd olika storlekar. Till exempel är 10, 15 och 20 brytare förstärkare används för de flesta makt och behov belysning i den typiska hemmet. Vissa apparater och artiklar specialitet (brickor, torkar, frysar, bubbelpooler, etc. ) kommer att kräva en större brytare för att hantera den elektriska belastning som krävs för att köra det verktyget.

Om en effekt ökning förekommer i elektriska ledningar, kommer brytaren resan. Detta innebär att en brytare som var i läge "ON" kommer flip till "från"-läge och stänga av den elektriska kraften som leder från brytaren. I huvudsak är en brytare en säkerhetsanordning. När en strömbrytaren är frånslagen kan det hindra en brand från att starta på en överbelastad krets, det kan också förhindra förstörelse av den enhet som är att dra el.

Även ett antal äldre hus och byggnader fortfarande använda säkringar för att övervaka elektrisk belastning, nästan alla nyare hem har brytare i den elektriska panelen. Säkringar utföra ungefär samma plikt som brytare. Men brytarna är säkrare att använda än säkringar och lättare att åtgärda. Om en säkring går, Ofta en husägare kommer inte att veta vilken säkring kontroller som särskild behörighet delar av huset. De husägare måste undersöka de säkringar för att avgöra vilka säkringen verkar vara bränd eller använt. Säkringen kommer då att behöva skruvas ur elcentralen och en ny säkring måste installeras.

Brytare är mycket lättare att fixa än säkringar. När strömmen till ett område stängs av, kan husägare titta i den elektriska panelen och se vilka automatsäkring har löst ut till "OFF". Brytaren kan sedan vändas till "på" ställning och makt kommer att återupptas igen. Observera att om en brytare fortsätter att resa efter att du vänder kan det vara fel på brytare, en kabeldragning problem, eller det kan finnas ett problem med en elektrisk apparat som bygger på att brytaren. Du bör lämna brytaren avstängd och kontakta en elektriker.

Den typiska hus i dessa dagar bär antingen en 100 amp eller 200 amp elektrisk service. Följaktligen kan effektbrytare användas för att distribuera kraften ordentligt i hela huset. De flesta gammaldags säkringslåda tilldelats 60 ampere för ett helt hus. Fabriker, kontor, och diverse andra faciliteter företag kommer att få mycket större elektrisk kapacitet. Kommer dock att makten fortfarande delas ut till ett antal elektriska paneler (troligen 200 amp paneler) under hela verksamhet och därefter distribueras via 15 och 20 amp brytare till belysning och eluttag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.