Vad är en STENPLATTA Wall?

En STENPLATTA väggen är en mur som har byggts från STENPLATTA, en typ av sedimentära bergarter som har värderats i byggbranschen i århundraden. STENPLATTA väggar kan användas som att bibehålla eller dekorativa väggar i trädgårdar och funktioner landskapsplanering, och de används också till stängsel hos djur, eller som väggarna i ett hem. Installera en STENPLATTA vägg kräver tjänsten av en skicklig murare för att säkerställa att väggen är som de ska, som han eller hon kan lägga ut och genomföra en effektiv murad konstruktion.

Snarare än att vara en viss sten, STENPLATTA är egentligen en familj av besläktade bergarter, som alla delar kännetecknas av att vara nära en nära sedimentära bergarter som flake isär i lager. Denna fjällning kvalitet är det som gör STENPLATTA tilltalande, eftersom flingorna kan delas in i platta kakor som kan användas i byggandet. STENPLATTA används ofta i golv, tak, och bereda förutom väggar, och den kommer i en mängd nyanser, bland annat blå, grön, grå, grädde, rost och brunt.

Det finns två konstruktion metoder som kan användas för att göra en STENPLATTA vägg. I det första fallet är plattor av STENPLATTA ovanpå varandra för att successivt bygga upp en mur. Historiskt sett har dessa väggar ibland utan murbruk med noga utvalda plattor som passade ihop som pusselbitar. I den moderna dagen, murbruk vanligtvis används för att göra väggen mer stabil, så att det inte kommer att skadas av väder och vind och kollisioner från djur, fallande träd, eller fordon.

I den andra byggnadsteknik, en kärna byggs och sedan inför STENPLATTA. Den STENPLATTA läggs platt mot väggen, nästan som en bricka, och murade till basen. Injekteringsbruk används sedan för att fylla luckan mellan plattor av STENPLATTA, skapa en ännu utseende samtidigt stärka väggen och skydda basen från vattenskador. Ett brett utbud av material kan användas som en kärna, inklusive betong, cinderblocks, eller trä. STENPLATTA kan också användas för att sätta ett tak väggar byggs från andra material, i vilket fall STENPLATTA är murade till toppen av muren och injekterade.

Fördelen med att en STENPLATTA vägg är att när det är välbyggda, kommer det att pågå i decennier med minimalt underhåll. STENPLATTA också väder mycket fint, blanda i den naturliga miljön och samtidigt komplettera omgivande arkitektur och landskapsarkitektur. Det estetiska utseendet på en STENPLATTA vägg är också värderas i vissa regioner i världen, och installation av sådana väggar kan höja fastighetens värde eller öka intresset för en fastighet bland potentiella köpare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.