Vad är en Radial Arm Saw?

Ett radiellt arm såg är ett av de mer mångsidiga trä elverktyg. Den grundläggande utformningen av en radial arm såg möjliggör vertikal förflyttning av sågen, som är inrymt i sågens transport och stöds av en arm. Ok hus motorn och bladet och gör det möjligt avfasade snitt från 0 till 90 grader.

för hemmabruk, är en radial arm såg idealisk för kapning mitered, avfasade och vinklar förening. De flesta radial arm sågar kommer med ett stativ och är robust nog att hantera rippning timmer, men inte riktigt lika lätt som ett bord såg. Gör dock mångsidigheten hos en radial arm såg det ett idealiskt verktyg för de flesta projekt hem förbättringar, exempelvis trim, gjutning, och hus dörren. Radiella armen såg också mycket användbar för kapning och rymmer bilagor och olika blad, såsom en Dado blad som används för att skära skåror.

Några av bilagorna inkluderar roterande hyvlar och slipning och polering hjul. Om du köper en radial arm såg med avsikt att använda bilagor måste du se till att märke och modell har ett skaft som accepterar bilagor och att du köper bilagor gjort för din såg. Radiella armen sågar du hittar i de flesta butiker hem förbättring kommer att vara 8 inches (20,3 cm) till 12 inches (30,5 cm) i storlek. Detta hänvisar till diametern på klingan sågen använder och de flesta märken och modeller är 10 inches (25,4 cm), vilket är den storlek oftast köps för hemmabruk.

Priset för en radial arm såg varierar från omkring $ 600 till $ 1000 beroende på märke och modell. Även om radiella armen såg är ett mångsidigt tillräckligt med ström verktyg för investeringen, några träarbetare föredrar en gersågen. Nyttan av en radial arm såg i din egen butik eller garage beror på dina personliga preferenser och oftast utförda projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.