Vad är en Precision svarv?

En precision svarv är en datoriserad svarv som används för att skapa detaljerade fasta föremål från ett enda stycke trä eller metall. Hjälp av en sofistikerad mjukvara kan precision svarven producera en nästan färdig produkt med minimalt spill. En svarv funktioner genom att snurra på råvaror medan skärning, borrning, slipning, lettring eller deformeras. Användningen av en svarv bildar en färdig produkt som är symmetrisk längs rotationsaxeln.

Tidigare versioner av en svarv har spårats tillbaka till egyptierna, som utvecklade en två person svarv med en manuell process. Denna konstruktion har förbättrats av romarna, som lagt en vända båge för att ge en mer konsekvent vrida takt. Under medeltiden pedalen lades så att hantverkare kan använda bägge händerna för att arbeta på trä. Denna typ av svarv kallas en fjäder stolpe svarv och utvecklingen var nödvändig för att utöka de typer av artiklar som skulle kunna skapas på en svarv. En stor svarv var den första svarv så att bit för att sätta kontinuerligt men drevs av en person att vrida en veven medan den andra arbetade med pjäsen.

Bara under det tidiga 19. Talet var en motoriserad svarv utvecklas. Denna förändring reducerade tiden för att slutföra ett objekt och får tillägg av metall i processen. Tillsatsen av datorer i början av 1970-talet skapade precision svarvar som används idag för massproduktion av hög kvalitet. Denna förändring har tagits bort och till hantverksmästare och ersatt dessa roller med tekniker operativsystem.

En precision svarv kan klippa och forma ett material som i 0. 001 inches (0,00254 cm) noggrannhet. Den cylindriska grundval av svarven innebär att materialet är säkrat i vardera änden och produkten skapas genom att ta bort material från fasta objekt. En precision svarv används för att skapa basebollträn, bordsben, stolpar och ett brett spektrum av prydnadsväxter bitar.

För att kunna arbeta med en precision svarv, måste du vara utbildad på vilken specifik utrustning. Den ursprungliga utformningen av den produkt kompletteras av en produktdesign och den faktiska planeringen görs av svarvare. Upprepade tester avslutas innan massproduktionen påbörjas. Den moderna svarv är en mycket komplex maskin som kan produkten tusentals objekt en timme.

När du beställer en precision svarv, är det viktigt att se över de detaljerade produktspecifikationer. Kontrollera att det kommer att ha förmåga att skapa de typer av produkter som du behöver. Kontrollera uppgifter om garanti och service avtal för att säkerställa att din investering är ordentligt täckt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.