Vad är en Pipefitter unionen?

En pipefitter unionen är en organisation som företräder pipefitters i förhandlingar med arbetsgivarna. Även pipefitters inte behöver höra till facket för att arbeta, de kan få mer skydd och förmåner genom att gå en lokal filial till en pipefitter union. De kan också ha möjlighet att få anställning i fackliga arbetsplatser som inte annars finns tillgängliga. Ett framträdande exempel på en pipefitter union är Förenade föreningen för rörmokare och Pipefitters, som inrättades 1889 och som omfattar USA och Kanada.

Pipefitters, även känd som rörmokare, gör ett brett utbud av arbete i samband med om och underhåll av rör och tillhörande apparater. Pipefitters genomgå omfattande utbildning för att arbeta, däribland lärlingsutbildning enligt erfarna proffs, och de kan välja olika delar av sitt område att fokusera på. Vissa, till exempel vilja arbeta på bostäder VVS-projekt, medan andra är mer intresserade av komplicerade kommersiella VVS uppgifter såsom växter VVS kemikalie.

Liksom andra organiserade fackliga organisationer, skyddar en pipefitter union och förespråkare för medlemmar. Enskilda medlemmar har tillgång till fackliga förmåner som specialpriser på sparformer som de kan använda för att spara till pensionen, tillgång till billig sjukförsäkring, förmåner unionen i händelse av en skada och möjlighet att fortbildning klasser genom union. Fackföreningarna också hålla konferenser som ger medlemmarna en chans att bilda nätverk med varandra och att utforska nya arbetstillfällen.

pipefitter unionen också förespråkare för sina medlemmar i hallarna av regeringen. Unionens tjänstemän uppmuntra tidens lagar som ökar säkerheten för fackmedlemmar och förbättra den övergripande standarden i branschen, och de har också främja lagstiftning som skyddar fackliga medlemmar ekonomiskt och rättsligt, till exempel förändringar av avtalsrätten som skyddar intresse pipefitters eller minimilön lagar som undanröjer kryphål. Många icke-fackanslutna dra nytta av lobbyverksamhet av facket eftersom de lagar som facket verka för span branschen som helhet, inte bara fackliga medlemmar och fackliga arbetsplatser.

När en pipefitter har en tvist med en arbetsgivare eller när en grupp pipefitters vill förhandla om ett anställningsavtal eller avslut, pipefitter fackliga åtgärder för att bistå. Kollektivförhandlingar, den process där facket förespråkar för sina medlemmar vid förhandlingsbordet, tenderar att generera starkare avtal än förhandlingar försök utförs självständigt, eftersom unionen utgör en grupp och det kan ha en hel del inflytande.

För att gå med i facket, måste någon vanligtvis betala fackliga avgifter, normalt till en union lokal, som omfattar ett visst område där fackliga medlemmarna arbetar. Han eller hon kan också visa yrkeskvalifikationer, med några fackföreningar upprätthålla mycket höga prestanda som utformats för att uppmuntra arbetsgivarna att använda fackligt arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.