Vad är en Mini grävmaskin?

En mini grävmaskin är en kompakt del av entreprenadmaskiner som används för att gräva eller lätt rivning, beroende på den bifogade filen är utrustat med. En grävmaskin med en operativ vikt från 1,5 till 8 ton (från 1,36 till 7,25 ton) och motorstyrka upp till 60 hk kallas en mini grävmaskin. En mini grävmaskin är byggd på samma sätt som sin större hydrauliska grävmaskin motsvarighet, som består av samma huvuddelar: hytt, motor, underrede och bom arm, och fastsättning.

Hytten, där operatören sitter, hus kontrollerna och kan oftast rotera 360 ° med hjälp av en swing redskap som vilar på underredet. Underredet består av antingen spår eller hjul, som enheten flyttas över olika typer av ytor. Hjulen används huvudsakligen för minigrävare som använder mycket stabil grund, exempelvis vägar, cementerade områden, och inne i byggnader. Spår används för ökad stabilitet i svår terräng.

Det finns två typer av spår: gummi och stål. Steel spår används vanligen för maskiner som kommer att arbeta främst i lera och på lös jord, medan gummi används för enheter som också kommer att vara verksamma på asfalt, beläggning och anlagda områden. Gummit skyddar dessa ytor från skador. I båda typ, spårar vanligen arbetar oberoende av varandra, med en kontroll för höger och en för vänster. Deras utbud av rörelse är bara framåt och bakåt, så att slå på maskinen till vänster, till exempel flyttar aktör endast rätt väg framåt, hålla andra orörlig.

En dieselmotor ger ofta möjlighet att flytta enheten samt köra hydrauliska system som fungerar bommen och dess fastsättning. Standarden fäste för en mini grävmaskin är en hink för att gräva i smuts, men det finns många andra tillbehör finns, såsom hammare, dikning hinkar och skruvar. Vissa enheter är utrustade med swing bommar, ett system som tillåter förflyttning av hela gräva armen åt vänster eller höger om mitten. Denna funktion gör det möjligt för grävmaskin att gräva ett dike parallellt med dess spår, till exempel bredvid väggar och strukturer.

minigrävare är utformade för att utföra arbete i små områden och att ta itu med ljus sysselsättning, till exempel gräva smala diken vid rörläggning. De är idealiska för inomhusbruk också, särskilt för ljus rivning på arbeten där en elektrisk brytaren inte skulle vara tillräckligt stark. Dessa små anläggningsmaskiner är ofta en kostnadseffektiv lösning för jobb som är för stora för att göras manuellt, men för litet för att motivera användning av större utgrävning utrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.