Vad är en Freight Hiss?

En frakt hiss används för att göra just vad namnet antyder: att lyfta, eller hiss, gods, eller gods. Den är byggd för att frakta gods i stället för människor, men vissa gör både att aktörerna och dessa varor lastas med på resan.

Med tanke på dess särskilda ändamål, ett gods hiss är vanligtvis större och kan väga tyngre än en personhiss. En frakt hiss är ofta kundanpassade för lager, köpcentrum eller andra stora anläggningen kommer det att fungera. De mönster som är baserade på nödvändiga dimensioner, mängden vikt som det transporterar och hur varorna kommer att lastas och lossas, oavsett om det för hand, bil eller truckar. En tunga godstransporter hiss rymmer en lastbil och kan hantera så mycket som 100,000 pounds 45 (, 359 kg) med hjälp av ett dubbelt rep system för stöd.

En frakt hiss ofta har en manuell dörr, och ibland flera dörrar, att läsa framifrån och bak eller sidor. Insidan kan vara ofärdiga, så att det kan ta ett stryk av varor trängs in och ut dagligen.

Som med passagerare hissar kan frakt hissar vara hydrauliska eller dragkraft. Traction hissar använda linor dras med ett djupt räfflad remskiva. Hydrauliska hissar använda en kolv för att driva hissen upp underifrån. Båda typerna kräver att bekämpa viktning, som vanligen sker genom placering av en annan hiss bil på andra änden av repen. Hydrauliska hissar är billigare, men ofta långsammare och kan inte byggas så hög som dragkraft hissar. Hydraulik kan också läcka olja i jorden, ger upphov till oro för miljövänner.

Några av de första dokumenterade användningen av hissar var att flytta gods, med egyptiska och romerska civilisationerna med hjälp av enkla trissa system för att lyfta byggnadsmaterial. I början av 1800-talet tog dessa mönster av, drift av hissar med nyupptäckta ånga och hydrauliska kolvar. Den nya hissar blev särskilt populärt att flytta varor scen för teater och annan scenkonst evenemang, med tidiga installationer vid Wiener Opera House.

minsta frakt hissar kallas ofta dumbwaiters. De är oftast används i två våningar byggnader att flytta hushållsartiklar såsom tvätt eller disk upp och ner. Även äldre versioner drevs genom att dra i ett rep, modern dumbwaiters innehålla en liten elmotor.

En frakt hiss ofta har olika kod och krav brand än personhiss, även om dessa koder bör fortfarande vara tydligt skriven tillsammans med ett intyg som gör det möjligt hissen verksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.