Vad är en Fräsmaskin?

En fräsmaskin är ett verktyg finns främst inom metallindustrin. I allmänhet är dessa maskiner användas för att forma produkter i fast form genom att eliminera överflödigt material för att bilda en färdig produkt. Fräsmaskiner kan användas för en mängd olika komplicerade styckning-från fack kapning, gängning, och rabbeting till routing, hyvling och borrning. De används också i diesinking, vilket innebär att forma en stålblock så att den kan användas för olika funktioner, t. ex. gjutning av plast eller mynta.

En fräsmaskin är vanligtvis kan användas för skärning en mängd olika metaller, allt från aluminium till rostfritt stål. Beroende på materialet skärs kan maskinen ställas in för att flytta till en snabbare eller långsammare takt. Mjukare material är i allmänhet slipat vid högre hastigheter medan hårdare material kräver vanligen långsammare hastigheter. Dessutom, hårdare material kräver ofta mindre mängder av material som ska slipat bort på en gång.

allmänhet en fräs driver maskinen genom att mata materialet över en anordning som kallas ett fräsverktyg. Eftersom materialet matas förbi kuttern, saxen tänder skära igenom materialet för att bilda den önskade formen. Använda prylar som diabilder precision marken och ledarskruvar, kan förflyttning av materialet samt fräsen hållas på mindre än 0,001 inches (cirka 0,025 millimeter) för att göra snittet exakt.

Förutom en kutter, en typisk kvarn maskin innehåller en spindel axel, vilket är en anordning som håller fräsen på plats. Fräsen kretsar kring axeln axeln, och axeln kan vanligtvis anpassa sig till varierande hastigheter. De flesta maskiner kommer också med ett arbetsbord som kan användas för att stödja och matar materialet. Den arbetsbord i allmänhet rör sig i två riktningar, och de flesta moderna arbetsbord är maskinellt. Dessutom är en modern fräsmaskin normalt utrustad med en inbyggd elektrisk drivmotor och en kylsystemet.

Från mikro, mini och bänk i golvet stående, stor och gigantisk, en fräs kan finns i en mängd olika storlekar. Fräsmaskiner kan ha platt, kantig, böjda eller ojämna ytor. Dessutom kan de få en vertikal eller horisontell orientering. En vertikal fräsmaskin har en spindel axel som står vertikalt medan en horisontell maskinens spindel ansikten horisontellt.

Fräsning maskiner kan manövreras manuellt eller digitalt med anordning som kallas en dator numerisk styrning eller CNC-maskinen. Förutom de traditionella X, Y och Z axlarna finns i en manuell maskin, innehåller en fräsning CNC-maskin ofta en eller två ytterligare axlar. Dessa extra axlar kan ge utrymme för större flexibilitet och ökad precision. CNC-maskiner eliminera behovet av en maskin operatör, som kan förhindra eventuella olyckor samt spara in på arbetskostnaderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.