Vad är en Framing Square?

En inramning kvadrat, också känd som en vinkelhake eller en vinkelhake, är ett gemensamt verktyg som används av snickare, allmänna entreprenörer, entreprenörer murverk, och gör-det-självare. Egentligen formad som ett L i stället för ett torg, en inramning Square är oftast gjort av aluminium eller annan metall. Den har en lång arm som bildar en rät vinkel med en kortare arm. Den längre arm vanligtvis används för att mäta räta vinklar, samt ge på dess yta tabeller och skalor som ofta används av hantverkare i en lång rad projekt. Alla som ett byggprojekt eller ett projekt som kräver god tillgång till tabeller och skalor kommer att hitta en utformning torg oerhört hjälpsam i många aspekter för att beräkna vinklar, klipper och platser.

Utarbetandet torget är så kallade av många eftersom det är ett viktigt verktyg i alla utformningen projekt, inklusive trappor, tak och bild inramning. Den smalare arm, som kallas för tungan är typiskt 1,5 inches (3,81 cm) bred. Det bredare armen kallas bladet och är vanligtvis 2 inches (5,08 cm) bred. Andra än används för att bedöma tillförlitligheten av räta vinklar, är det också användas för att korrekt layout och utrymme takbjälkar, trappor, och sparrar höft.

En vanlig utformning kvadrat åtgärder som normalt 24 inches (60,96 cm) lång och 16 inches (40,64 cm) lång. Det finns variationer, dock, och både längre och kortare verktyg finns tillgängliga. Trots att verktyget tros ha funnits i århundraden, var det första hänvisning till sin storlek i den 19: e-talet då den beskrevs som 18 inches (45,73 cm) med 12 inches (30. 48 cm).

Framing rutor har vanligtvis tre skalor på dem: diagonal, styrelse fot, och åttakantig. Modernare inramning rutorna har också listor grad omvandling för en rad olika platser och deras fraktionerad motsvarigheter. Det finns också oftast en tabell med tal kallas taksparre tabellen på sidan av torget. Detta möjliggör en snickare att snabbt beräkna skära vinklar och faktorer som konstruktion bygger på Pythagoras sats.

Long som används av Europeiska hantverkare och byggare fick utforma torget ett patent i USA år 1819. Den man som patenterade det var ett South Shaftsbury, Vermont, smed vid namn Silas Hawes. Ryktet har en gårdfarihandlare betalat honom för skoning hästen genom att ge honom några gamla sågklingor, som han svetsade samman för att bilda den första snickarens utformningen torg i landet. Han grundade Eagle Square Manufacturing Company i 1820 med de associerade Stephen Whipple.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.