Vad är en Ferritmagnet?

> Ferrit magneterna är en stor klass av magneter som ingår kemiska föreningar, såsom hematit (Fe 2 3 ) och magnetit (Fe 3 O 4 ), som är det mest magnetiska mineral som förekommer naturligt på jorden. Varje ferrit magnet är ett keramiskt material, och naturligtvis en magnet, vilket betyder att det lockar andra ferromagnetiska material och attraherar eller stöter bort andra magneter. En ferrit magnet är den enklaste typen av magnet, i motsats till mer sofistikerade magneter som Alnico magneter eller magneter neodymium (sällsynta jordartsmetaller magneter). Ferrit magneter permanentmagneter, till skillnad från elektromagneter som endast magnetiska när de levereras med en elektrisk ström.

Den första magneter som ett utsätts för som barn kan komma att ferrit magneter, eftersom de är de billigaste och vanligast. Den stereotypa magnetiska växelverkan man ser oftast är interaktionen mellan en ferrit magnet, vanligen magnetit, med järnfilspån. Den resulterande mönstret att anmälningar dras in avslöjar form av magnetfält som genereras av magneten. Jorden själv producerar liknande magnetfält, men biljoner gånger större och cirka 10. 000 gånger svagare.

Ferrit magneter, även känd som ferromagnetiska material, är i allmänhet delas in i två kategorier utifrån deras magnetiska koercitivitet eller kvarstående av interna magnetism: mjuk ferriter och hårda ferriter. Dessa kategoriseringar refererar inte till den faktiska hårdhet magneter-båda typerna kan spröd keramik-utan deras magnetiska koercitivitet. Beroende på om en magnet är mjuka eller hårda, kan den ha olika applikationer. Till exempel kan en hård Ferritmagnet användas i en radio eller en hårddisk. En mjuk ferrit magnetisk skulle användas som en transformator kärna eller en elektromagnet kärna.

Array


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.