Vad är en Betongpump?

Ett konkret pump är ett mycket användbart objekt i byggbranschen eftersom den kan sprida stora mängder betong i en kort tid. Konkreta lastbilar skulle kunna deponera sina hela lasten i betongen pumputrustning på en gång. En hydraulisk pump drar betong inuti maskinen skall fördelas i snabb takt. Det finns två huvudsakliga typer av pumpar som används av en betongpumpning tjänst: bom pump och linje pumpen.

Den vanligaste typen av en konkret pump är en bom pump. Det är vanligtvis monterad på en lastbil och har en robotarm som styrs med en fjärrkontroll för att exakt mata ut betong i formulären. Boom pumpar kan vara på en lastbil som har allt från två till sex axlar. De bommar är i sektioner som vika att lämna kompletterande längd och kan ha upp till sex sektioner. Den maximala utbredning längd kan uppgå till 200 fot (ca 61 m).

Line betongpumpar består i regel av ett separat utrustning som är monterad på antingen en släpvagn eller lastbil. De arbetar på samma princip som den kraftiga pumpen förutom att detta betongpump använder manuellt arbete för att distribuera material via långa släpps slangar i formuläret. Line pumpar befria betong i en långsammare takt än bom pumpar, så de vanligtvis används för mindre jobb.

Det finns flera fördelar med att använda ett konkret pump på en arbetsplats. När en kommersiell platta eller till och med en stor platta för ett hem hälls en konkret lastbil med sin distribution stup kan bara nå så långt in i mitten. En pump för betong kan ha större räckvidd med upp till 20 fot (ca 6,1 meter) och att formuläret skall fyllas i mitten. Detta kan spara timmar av manuellt arbete av kratta betong i mitten och i sin tur sparar stora kostnader för arbetskraft i samband med ett jobb. Betongpumpning tjänster använder också boom lastbilar för att skingra betong på höghusbyggnad toppar med lätthet på grund av mångsidighet och höjd som erhålls med en betongpump.

En annan fördel med att använda en betongpumpning tjänst är att hälla en skiv snabbt så att det tar kortare tid att bota. Om ohärdad betong fryser, kan det bli instabilt och förlora sin styrka. Betongpumpar ofta används i kalla månader under den varmaste delen av dagen för att påskynda processen så att den är smidig och torr innan kvällen vänder sig till temperatur i frysning intervallet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.