Vad är en Ballong ram?

En ballong ram är en ram som används i konstruktionen för att bygga byggnader. Denna ram är gjord av trä reglar som placeras på ens sträckor för att distribuera byggnadens vikt. För att lägga till styvhet och styrka, plywood och andra plywood-liknande material är spikade i ramen för att skapa väggar. Taken på dessa hus består av reglar och sparrar eller av färdiga takstolar. Taken täcks sedan med andra material för att hjälpa till att hålla vädret ute.

Namnet "ballong frame" kan ha kommit från ramen tidiga dagar. Det sägs att, när byggnader först byggs med den här metoden, tyckte kritikerna såg det ut som svaga och instabila som en ballong. Berättelsen fortsätter att kritiker trodde att den första hårda stormen blåser byggnaden bort. Var dock dessa byggnader stadig. I själva verket plattform inramning, en variant av ballong inramning, utvecklades som en metod för konstruktion och har använts i byggnader i hela världen.

amerikanska historien kunde ha varit lite annorlunda hade ballongen ram inte uppfunnits. Denna konstruktion tillåts för bostäder som skall transporteras med tåg över hela landet i väster där virket inte var riklig. Ballong inramade byggnader kostar mindre tid, pengar och timmer att göra än andra metoder för att bygga. Det angavs även ingen expertis för att bygga. Därför kunde de spridas över hela USA snabbt, vilket gör att väst att växa.

Innan ballongen ram byggnaden, hade expert snickare och timmermän som skall användas för att bygga bostäder. I England var bostäder vanligen byggts med murverk och sten. Veden måste vara sakkunnigt förenats för att hemmet ska robust. Detta var ett problem för tidig amerikaner som inte var skickliga arbetare utan snarare var "tusenkonstnär". Ballongen inramade anläggningen inte behöva sakkunnigt gått samman och används spikar, en billig vara på den tiden, att fästa de träbjälkar tillsammans.

Många kredit George Snow med att skapa byggnaden ballongen ram i 1880-talet. Men vissa säger att tidiga versioner av metoden har använts i åratal innan. En av de första ballong inramad byggnader som Snow byggdes var Mariakyrkan. Det fina med ballong ramar var att hem kan vara färdiga och sedan levereras. Sålunda skulle husen kunna sorteras efter katalog och transporteras med tåg till platsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.