Vad är en Abrasive Saw?

en grov såg är ett elektriskt verktyg som används för att skära i hårda material såsom metaller, betong eller murverk. Det kan också kallas en cutoff såg eller en metall kotlett såg. Den slipande såg normalt har en inbyggd skruvstäd eller en annan typ av fastspänning verktyg. Den har även en skärande hjul och motor, som båda är knutna till en svängande arm som är monterad på en bottenplatta. Den slipande såg snitt med en utbytbar slipmedel disk, vilken vanligtvis är 14 inches (2,54 cm) i diameter.

Slipmedel såg diskar, eller blad, skiljer sig åt i storlek och material av grus knutna till disk och det material som används för att fästa grus. Grit typer keramiska, mässing, syntetisk diamant och hårdmetall. Material som används för att limma på grus ingår harts, plast, metall och elektropläterad system obligationer.

Slipmedel sågar är lätt och bärbar, och de kan hänföras till byggplatser. Som ett resultat av arbete som tidigare att utföras i verkstäder kan nu göras på plats, som gjorde många bygg-jobb mycket lättare. Slipmedel sågar kan användas i många byggprojekt. Vissa kan användas för torr skärning, våt kapning, slipning bänk eller backstand slipning. Verktyget kan också användas vid tillverkning av bildelar, keramik och glas, plast, elektronik och optik.

Innan du använder ett slipmedel såg, det finns många säkerhetsåtgärder som bör beaktas. Användaren bör noggrant kontrollera sågen innan du använder den. Han eller hon bör också ha i åtanke att en slipande såg aldrig användas i våta eller fuktiga området, på grund av risken för elektrisk ström.

Om slipmedel sågen drivs med tryckluft, bör användaren se till att trycket inte överstiger tillverkarens rekommendationer. Högre tryck kan skapa hål i slangar eller tvinga slipande såg att rotera på en osäker hastighet. Om nötande sågen är bensindrivna, bör det användas i ett välventilerat utrymme så att operatören inte andas in bensinångor.

Operatören bör se till att sågklingan är bevakad, och bör aldrig stå framför ett operativsystem verktyg. Vid byte av slipmedel disken ska använda våld inte den nya på verktyget. Den nya skivan ska inte användas att den har tappats eller skadats på något sätt.

En annan sak för användaren att komma ihåg under verktygets funktion är risken för luftburna faror. Som slipmedel disken bär, kan det sända sitt grus i luften. Materialet skärs kan också sändas ut i luften och ögon skador och lungor. Vid drift ett slipmedel såg, bör användaren ser alltid till att bära öga sköldar och en respirator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.