Vad är elmätare?

elmätare är anordningar som mäter elförbrukning, vanligtvis med hjälp av kilowattimme som en måttenhet. Den klassiska användningen av en elektrisk mätare är i övervakningen av el-användning vid en viss adress för att generera en faktura, även om det finns andra potentiella tillämpningar för elmätare. Beroende på hur en mätare används kan den installeras av ett verktyg, vanligen mot en avgift, eller den kan installeras av en konsument.

Verktyg användning elmätare för fakturering. En grundläggande meter loggar helt enkelt den mängd energi som används av adress i samband med mätaren. En meter läsare kan behöva resa till den adress för att läsa av mätaren eller mätaren kan rapportera tillbaka på distans. Enkel meter berätta precis verktyget hur många kilowattimmar el användes under en viss period, men mer avancerade mätare även spåra tidpunkten för energiförbrukning. Timing statistik kan vara användbar för kraftverk förvaltning och för fakturering som baseras på tids användning.

Konsumenter kan också använda elmätare för att övervaka el användning. Människor som vill behålla sina räkningar ner kan mätaren enskilda enheter i hemmet att ta reda på hur mycket kraft som de använder, använda en elektrisk mätare för att se om en enhet är lika effektiv som tillverkaren hävdar, eller meter använda för att följa sin elförbrukning och leta efter områden där de kan minska eller justera elförbrukning. Många hem instrument är avsedda att kopplas till eluttag med konsumenten ansluta mätaren i, och sedan koppla in enheten så att mätas i den elektriska mätaren.

Verktyg är ansvariga för att bekräfta att deras elmätare är i funktionsdugligt skick, men de är inte alltid snabba att svara på farhågor för att en mätare inte fungerar korrekt, om inte kunden rapporterar att en mätare inte registrerar sig el behandling alls. Människor som märker radikala förändringar i sin elförbrukning utan någon tydlig förklaring bör be verktyget att kontrollera mätaren, eller överväga att kontrollera mätaren själva genom att stänga av strömmen på de viktigaste brytaren och att se efter om mätaren är fortfarande igång.

Konsumenterna kan också vill vara medveten om att äldre meter kan utveckla problem och en del verktyg kommer att ersätta äldre meter gratis som svar på konsumenternas oro om ett dokumenterat problem med mätaren är närvarande. Konsumenterna är intresserade av tids användning fakturering kan också behöva ansöka om ersättning meter, eftersom inte alla elmätare är i stånd att övervaka tids användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.