Vad är dynamometrar?

motordynamometrar är specialiserade instrument som används för att mäta ett motorns varv per minut (RPM) och vridmoment. RPM är ett mått på hur många gånger vevaxeln roterar inuti en motor. Ju fler varv en vevaxel gör varje minut, desto snabbare och kraftfullare motorn.

Det finns många delar i en bil motor, inklusive vevaxel och kolvar. Vevaxeln liknar en cykels pedaler, med cyklist ben är det kolvar. Kolvarna tryck på vevaxeln och få den att rotera. Som en följd av orsaker vevaxeln drivaxeln, som är som cykelns kedja, att röra sig. Detta orsakar axeln och däck för att rotera, vilket gör bilen flytta.

RPM måste vara inom ett visst intervall för att en persons bil att köra smidigt och effektivt. Felaktig motor mätningar kan vara ett tecken på motor problem. Dynamometrar ge bilägaren eller mekanikern att testa RPM så att det är där den måste vara.

Charles Babbage, ofta kallad "fader Computing", skapade den första motordynamometrar i slutet av 19. talet. Som matematiker och ingenjör, insåg han den stora felmarginal finns i många matematiska tabeller. Därför var hans dröm att skapa en maskin som kunde göra matte utan fel.

Många kredit Charles Babbage som kom upp med idén bakom datorer. Med samma koncept, men han insåg en maskin skulle kunna inrättas för att räkna antalet gånger en motor orsakade en Fordonets däck ska vända sig. Därför fanns dynamometrar föddes.

Charles Babbage ursprungliga motordynamometrar utvecklats till två maskiner. Ett, som kallas en motordynamometer är fäst direkt till motorn. Motordynamometrar kräver att motorn tas bort från fordonet innan mätning kan ske. Därför är det inte alltid det mest praktiska alternativet.

chassidynamometrar är den andra typen. Dessa motordynamometrar låta människor läsa RPM utan att ta bort motorn. Fordonets däck släpps ut på dynamometerbänken s rullar och fordonet revved upp till en viss hastighet. Dynamometerbänkar ger avläsningar av bilens hästkrafter produktion samt hur många gånger däcken har kretsat.

Båda typerna av dynamometrar absorberar energi från motor som är igång och mäter vridmoment krävs för att absorbera den makten. När maskinen har dessa värden, beräknar motorns varvtal. Många motordynamometrar idag anslutna till datorer, som kan diagram motorns kapacitet och produktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.