Vad är betong Canvas?

Betong Canvas är ett brittiskt varumärke för ett revolutionerande koncept generellt som betong trasa. Betong Canvas kallas en "byggnad i en påse", som bara behöver luft och vatten att färdigställa bygget. Vissa människor skrattade åt tanken men dessa strukturer har visat sig vara hållbara och otroligt användbart. Tänk på bekvämlighet av en sådan produkt i ett katastrofområde, flyktingläger eller krigszon.

Ett tält-liknande struktur av betong uppenbarligen ger betydligt bättre skydd än till och med högsta kvalitet tältet. Monteringsfärdiga metall byggnader har använts i situationer där konkreta Canvas sannolikt kommer att användas, men den förstnämnda är inte bara dyra material och leverans kloka, de också kräver mer tid och möda att bygga. Konkreta Canvas strukturer tar bara cirka 12 timmar att bygga och vara redo att använda.

Väskan Konkreta Canvas kommer in är fylld med vatten och sedan fylls med luft. Ingen mätning är nödvändig eftersom volymen av påsen är begränsad. Fyll bara, blåsa upp och använda. Dessa konkreta Canvas strukturer liknar igloo formade tält men när komplett, de erbjuder skydd av betong. Ännu bättre, erbjuder konkreta Canvas en steril alternativ, vilket utan tvivel kommer att visa sig vara en enorm fördel för fältsjukhus.

En annan fördel är överkomliga i pris betong Canvas. För ungefär en tredjedel av kostnaderna för många andra strukturer ger denna produkt mycket mer när det gäller bekvämlighet och hållbarhet. I jämförelse med tält i pris, betong Canvas kostnadsstrukturer ungefär dubbelt så mycket som den typiska tält som används i liknande situationer, men det finns ingen jämförelse i termer av robusthet och skydd. Tält kan rivas, i bitar, och brände och ofta läcka, medan Concrete Canvas delar inte dessa säkerhetsproblem.

Två teknologer från London, som sedan dess patenterade idén, är utvecklarna. Begreppet har vunnit priser och kommer sannolikt att vinna mer. De två har rest till platser som flyktingläger för att visa konkreta Canvas, som för övrigt vad som föranledde dem att marknadsföra den. Det utvecklades ursprungligen för en tävling.

FN och icke-statliga och andra hjälporganisationer är intresserade och imponerade av konkreta Canvas. Naturligtvis kan det också vara mycket användbart i militär konstruktion också. Bortsett från fält användning, det finns potentiella praktiska inhemska applikationer. Även husägare har visat intresse för denna produkt för användning som möjligt storm skyddsrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.