Vad är Tungsten Carbide?

Volframkarbid är en oorganisk kemisk förening som innehåller lika många volfram och kolatomer. Det är ibland i dagligt tal kallas helt enkelt "hårdmetall. " I sin mest grundläggande form är det ett fint grått pulver, men det kan pressas och formas till former för användning i industriella maskiner, verktyg, slipmedel, liksom mäns smycken.

Ett viktigt och sällsynt kombination av fysiska egenskaper hos hårdmetall gör den användbar för en mängd olika tillämpningar. Det är extremt stark och slitstark. Det finns bara ett fåtal material på jorden som kan användas för att skära eller gravera volframkarbid med industriella diamant slipmedel är en av dessa. Dess draghållfasthet är mycket hög, men det är sprött under högt tryck som följd. Smältpunkten av volframkarbid är också mycket hög, 5. 200 grader Fahrenheit (2870 grader C). Koka måste den värmas mycket längre, till ett astronomiskt 10. 382 grader Fahrenheit (6000 grader C).

Volframkarbid kan göras genom att reagera volfram och kol vid temperaturer omkring 2552 till 3632 grader Fahrenheit (1400 till 2000 grader C). Det är då ofta till kvarnar och skärande verktyg för industriellt bruk, som tåla hårt bruk och höga temperaturer. Militära organisationer använder också volframkarbid i pansarbrytande ammunition som ett alternativ till utarmat uran, på grund av dess höga densitet och hårdhet nivå. Vissa sportartiklar görs starkare och mer hållbar genom tillsats av hårdmetall. Vandringsstavar används av vandrare, till exempel inte använda karbid tips för att få grepp på hård eller stenig ytor.

Flera vanliga konsumtionsvaror innehåller volframkarbid, även rakblad och den roterande tips av kulspetspennor. Det har också blivit allt vanligare att volframkarbid att användas i herrarnas bröllop band. När det används på detta sätt, banden har en mörk nyans som kan poleras till en spegelblank glans. På grund av seghet av materialet kommer dessa ringar vara blankt och fri från repor i flera decennier.

Bröllop bårder bestående av volframkarbid också innehålla annat material som kallas bindemedel . Dessa är vanligen metaller som nickel och kobolt. Cobalt har varit kända för att orsaka allergiska reaktioner på huden hos bäraren, så många tillverkare inte vända mot ersättningsmaterial. Trots vanlig missuppfattning att hårdmetall ringar inte kan avlägsnas i nödsituationer, guldsmeden s sågar används i akutavdelningar och butiker smycken kan skära igenom material som en ring kan göras av.

Det är viktigt att notera att volframkarbid sker i många olika kvaliteter, som har olika egenskaper beroende på vad varje kommer att användas för. Det finns nästan två dussin olika grader av hårdmetall, men de är nästan alla varianter av bara ett fåtal parametrar: kornstorlek, hårdhet, och i vilken grad ett bindemedel används. Generellt gäller att ju högre procent av den färdiga produkt som består av bindemedel som nickel, desto mjukare blir det och desto mer kommer att bära. Storleken på det ursprungliga pulvret kornen gör något mindre skillnad, men kan påverka storleken på chock att produkten kommer att kunna motstå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.