Vad är Slangkopplingar?

Slangkopplingar är en anslutning passande som finns i änden av en slang. Enheten gör det möjligt att ansluta slangen med en annan slang, eller med någon typ av maskiner eller utrustning. Vanligtvis är byggt med mässing eller stål, en slangkoppling kan utformas på flera grundläggande mönster. Välja rätt slangkopplingen normalt beror på de typer av slangar som berörs samt deras avsedda användning.

I många fall är slangkopplingar syftar till att skapa en tätning som är både lufttät och vattentät. Detta gör anordningar som är till hjälp när slangarna används för transport av vätskor eller gaser av någon typ. Vissa konstruktioner använder antingen manliga eller kvinnliga gänga mönster, medan andra klassas som könlösa slangkopplingar.

En av de vanligaste typerna av slangkopplingar kallas Storz kopplingen. Denna konstruktion kräver väldigt lite ansträngning för att ansluta, eftersom det kräver inte mer än kö kopplingen med produkten och låses på plats med en enkel kvarts varv. En Storz slangdel är ofta valet av många kommunala brandkåren, eftersom de gör det möjligt att snabbt fästa en brandslang till en brandpost vid försök att få en brand under kontroll.

En variant på Storz kopplingen är känd som Nakajima. Denna typ av koppling kan också anslutas med en enkel kvarts varv. Vad är annorlunda är att slangdelen av detta slag också kommer med en låsanordning på utsidan. Låset kan vara särskilt användbar när slangen ansluts till maskiner som kommer att flytta vätska eller andra medel genom slangen vid höga tryck.

I Spanien är Barcelona slangkopplingen gemensamt för användning med brandbilar samt ansluta med lokala vattensystem vid behov. Denna konstruktion används även en kombination av manliga och kvinnliga trådar och måste skruvas på plats.

franska brandmän tenderar att använda en konfiguration slangkopplingen kallas Guillemen Symmetriska Clutch. Precis som med Storz och Nakajima mönster, denna typ av koppling i samband med en enkel kvarts varv. Två utbuktningar finns på utsidan av koppling, vilket gör att enheten anpassa sig till kroken på varje slang som ringen blir under användning.

The National slangkoppling, även känd som en NST, är också vanligt förekommande med brandslangar. Kräver mer än en enkel tur och låsa processen kräver NST flera hela varv för att slutföra anslutningen. Den enkla manliga och kvinnliga gänga kombination gör det möjligt att snabbt skruva kopplingen på plats. En packning hjälper att täta anslutningen. Denna typ av koppling fungerar bra som ett munstycke innehavare liksom flera andra tillbehör slang.

De flesta typer av slangkopplingar är tillräckligt kompakta för att tillåta användning av slangupprullare att fällas upp och lagra slangar när den inte används. Slanganslutningar eller adaptrar kan också göra det möjligt att ansluta en koppling till en enhet som annars inte är kompatibla. Många fabriker, samt brandmän, kommer att inkludera några av dessa kort i standard de håller till hands.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.