Vad är Skala kalibrering?

Skala kalibrering är en process som används för att säkerställa att en vikt skala ge korrekt information. För vågar som används kommersiellt, kan kalibreringen bli nödvändigt med några veckor eller månader, för att bekräfta att skalorna fortfarande väger exakt

Vågar inledas medan hem skalor kan lämnas okalibrerade för längre tid Det bästa sättet att utföra skala kalibrering är att använda en känd vikt att se om vågen återgår riktig mätning. Flera företag tillverkar vikter speciellt för användning i skala kalibrering, men det är också möjligt att använda något som liknar en säck mjöl, en uppsättning skivstänger, eller ett annat objekt med en vikt som är slutgiltigt. För att kalibrera skalan, är den vikt som på vågen och läsning noteras. Därefter kan skalan justeras tills den ger en korrekt vikt mätning.

Några vågar justeras enkelt med skruvar eller spakar som kan flyttas. Digitala skalor kan ha knappar som används specifikt i skala kalibrering. Instruktionsboken för en skala ger oftast specifik information om kalibrering.

De flesta använder flera olika vikter under skala kalibrering för att bekräfta att skalan är korrekt i flera intervall. Vissa skalor kan vara mindre korrekt vid lägre vikt, i vilket fall justeringar görs med en låg vikt på vågen kan kasta på skalan vid högre vikter.

En speciell typ av skala kalibrering utförs när människor vill väga varor i containrar utan även vikten av containern i mätningen. För det första är en tom behållare som på skalan, och sedan vågen nollställs att ställa in en "tara" eller tomvikt. Varorna läggs till behållaren och behållaren vägs igen. Mätningen på skalan kommer att återspegla vikten av varorna, och inte vikten av varorna och behållaren. Vissa vågar ha förinställda tara inställningar som man kan programmera för containrar som de använder hela tiden, så att de inte behöver återställa tara varje gång de väger något.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.