Vad är Portland Cement?

Anses vara den vanligaste typen av cement som används idag är portlandcement används för alla typer av byggprojekt. Den cement används som en ingrediens i material som används för trottoarer, byggnader och som bindemedel mellan andra ämnen, såsom sten eller tegel. Grundmodellen för Portlandcement verkar ha sitt ursprung i det sena 18. Talet och identifierades för första gången med det namnet i början av 19. Århundradet.

namn för torr cement produkten kommer från likheten mellan den färdiga produkten till Portland sten. Denna typ av byggprodukt bröts i England i början av 19. Århundradet. Använda metoder som var ungefär som förfarandet för Roman cement, var Joseph Aspdin tilldelades ett patent i 1822 för att skapa cement. Den ursprungliga formeln kallas för användningen av cementklinker, och en liten mängd andra ingredienser. Stabiliteten av produkten gjorde cement idealisk för användning i skapandet av murbruk och andra bindemedel.

Aspdin son William förbättrade senare formeln för portlandcement. Efter att ha flyttat till Tyskland 1843, fortsatte den yngre Aspdin att förfina produkten, som ledde till antagandet av cement i många byggprojekt runt om i landet. Genom 1878, var användningen av portlandcement i Tyskland så vanliga att regeringen ansåg det lämpligt att utfärda en standard på produkten.

Idag, den centrala ingredienser för Portlandcement innehåller cementklinker med en liten mängd kalciumsulfat. Övriga random ingredienser är ibland införs också. Betong är det vanligaste byggnadsmaterial som skapas med Portlandcement, men blandningen är också vanliga i skapandet av puts och murbruk. Det finns också vissa typer av injekteringsbruk som är skapade med Portlandcement som en ingrediens. I vissa fall är det Portlandcement köps i torr form och blandas med andra ingredienser på byggplatsen för att nå önskvärda byggnadsmaterial. Vid andra tillfällen är Portland cement som ingår i färdigblandade produkter som kräver något mer än att tillsätta vatten för att skapa elementet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.