Vad är Mastic lim?

Mastic lim är tillverkad av klibbiga kåda av mastix träd som växer i Medelhavsområdet. På grund av sin klibbiga beskaffenhet, är det används som bindemedel i många kommersiella tillämpningar. Vissa typer av mastix lim bygg lim, industriella lim, och keramiska plattor lim. Beroende på applikation är självhäftande finns i tunn vätska, tjock lim, eller i pastaform.

Mastic lim som används i byggandet är i flytande form och är en fogtätning pistol. Den självhäftande pressas ut för hand i en tunn linje längs väggen eller i taket leder. Styrkan i självhäftande hjälper hålla bärande väggar på plats. I tak, eliminerar Quick-inställningen självhäftande behovet av att stödja tunga drywall under längre perioder. Konstruktion lim används också som ett tillfälligt hålla för armaturer så att de kan spikas eller skruvas på plats av en person.

Industriella användningsområden för mastix limmet omfatta reparation kanal arbete i värme-och flygindustrin. Detta beror på dess värmebeständiga egenskaper och förmågan att försegla och form och ett starkt band. Mastic självhäftande även obligationer med de flesta material så reparationer av betong, tegel eller murbruk är möjligt att uppnå. Den självhäftande för industriell användning kommer i ett finmalt pulver som blandas till en pasta. Det är utsmetad på reparation området och tillåtas att torka.

keramiska plattor lim huvudsakligen finns i två former, mastix och tunna inställd. Mastic lim är en förblandad lim som direkt kan tillämpas, och tunn som är ett pulver som måste blandas och får sitta i flera minuter innan den används. Mastic används i områden där fukt inte kommer att vara en fråga, som backsplashes i kök eller vägg kakel. Tunn som används i badrum, eftersom det är fukt-resistent. Det är inte normalt används på väggar eftersom det tar längre tid att obligationsmarknaden.

Mastic endast är lämpligt för keramiska plattor, eftersom andra typer, såsom porslin eller marmor är porösa. Med tiden kan det mastix limmet tränger in i kakel och orsaka kakel att missfärgas. Keramiska plattor används ofta på väggar i restauranger och bostäder. Mastic lim fungerar bra i dessa tillämpningar, eftersom det skapar en mycket snäva band med väggen. Det innehåller också snabbt, vilket är en fördel när man arbetar med vertikala mönster, eftersom behovet av att stå och hålla vart och kakel medan det torkar är mycket beskuren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.