Vad är Mahogny Veneer?

Mahogny faner refererar generellt till en tunn skiva av mahogny som är ansluten till ytan i centrala paneler. Dessa bitar av trä är vanligtvis inte tjockare än 3 millimeter (0,1181 inches). Det används ofta i trä för att ge en beläggning för möbler, vanligtvis för estetiska syften.

Mahogny är en term som används för att hänvisa till ett obegränsat antal olika typer av mörkt ädelträ. Det är ett populärt material för tillverkning av möbler. Mahogny också ofta används för att göra trummor, på grund av den varma tonen som den producerar. Det är naturligt hållbara och har en säd struktur som vanligtvis rak eller griper in i varandra.

Skillnaden i färg mellan mahogny s splintved och lövträ i allmänhet vad som utgör dess slående utseende. Beroende på den specifika typ av trä, är lövträ vanligtvis av en mörkare färg än splintved. Mahogny faner i allmänhet kända för sin smidighet, stabilitet och hållbarhet.

Faner brukar klassificeras i fyra typiska kategorier: rå, papper med bakomliggande, fenol-förstärkning, och lade upp. Den råa faner har någon skillnad mellan fram-och baksidan, visar en finish på båda. Detta innebär att båda sidor kan tillämpas på en möbel. Papper med bakomliggande fasader och fenol-stödda fanér, som deras namn indikerar, har ryggen omfattas av papper och fenol, respektive. Dessa har i allmänhet den fördelen att vara mindre känsliga för sprickbildning. Upplagt faner hänvisar till en pjäs som är en kombination av rå faner.

Veneer kan förvärvas genom att direkt skala stammen av ett träd. Den kan också framställas från fitches, som är stora rektangulära block av trä. Svarvar, skärmaskiner, och halv-runda svarvar är några av de vanligaste verktygen som används för tillverkning av faner.

mahogny faner kan köpas på platser såsom möbelaffärer och träbearbetning leverantörer. Det kan komma i många olika storlekar, färger och fläckar. Eftersom kristallkorn av mahogny är ganska utmärkande, kan den ge ett elegant och sofistikerat utseende till möbler. Mahogny faner kan köpas separat, eller möbler kan köpas redan täckt med den.

björk och lönn faner används ofta som ersättning för mahogny faner. Även om de skiljer sig i utseende, många miljömedvetet konsumenterna föredrar detta alternativ på grund av oro för loggning av mahogny i den sydamerikanska regnskogen. Därför är många mahogny leveranser från platser som Kina och Afrika att vinna popularitet på marknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.