Vad är Low Carbon Steel?

Låg kolstål är en typ av metall som har en legeringselement som består av en relativt liten mängd kol. Typiskt, den har en kolhalt som varierar mellan 0,05% och 0,30% och en manganhalt som ligger mellan 0,40 och 1,5%. Låg kolstål är en av de vanligaste typerna av stål som används för allmänna ändamål, delvis eftersom det ofta är billigare än andra typer av stål. Medan stål innehåller egenskaper som fungerar bra inom tillverkningsindustrin en rad olika varor, är det oftast görs till valsade platta blad eller band av stål.

Poster gjorda av kolstål konkurrera med produkter som kan tillverkas med hjälp av rostfritt stål och aluminium metaller. Låg kolstål kan användas för att tillverka ett stort antal tillverkade varor-från hushållsmaskiner och sidor fartyg med låga koldioxidutsläpp ståltråd och tennplåt. Eftersom den har en liten mängd kol i den, är stålet oftast mer formbara än andra typer av stål. Som ett resultat kan den rullas tunt i produkter såsom karossdelar.

Kolinnehållet för paneler som är tillverkade av kolstål legerat är vanligtvis ganska liten, i allmänhet mindre än 0. 10%. Kolinnehållet för produkter som valsat stål strukturella plåt, smide, stansrester, delar är lite högre, normalt upp till 0,30%. Rören är en gemensam produkt som görs av den högre kol kategorin. Generellt sett är en låga koldioxidutsläpp stålrör användas för överföring av ämnen som gas och olja.

stålproduktionsprocessen samt deoxidation metoden kan påverka egenskaperna för låga kolstål. I allmänhet dessa egenskaper är jämförbara med järn. Lägre kolstål har oftast mjukare och svagare egenskaper än stål som innehåller högre kolhalt. Detta kan göra dem lättare att svetsa.

Andra typer av kolstål inkluderar medel, hög och ultrahöga kolstål. Medium kolstål har vanligtvis en kolhalt på mellan 0,30 och 0,60% och en manganhalt faller mellan 0,60 och 1,65%. Det används ofta för att göra produkter som axlar, kugghjul, axlar och tåg. Används ofta för att göra extremt starka trådar eller våren material, har hög kolstål vanligtvis en kolhalt på mellan 0,60 och 1,0% och en manganhalt på mellan 0. 30 till 0,90%. Ultrahöga kolstål, som kan användas för tillverkning av föremål som knivar, är termomekaniskt bearbetas och normalt har en kolhalt på 1,25 till 2,0%.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.