Vad är LEED byggnader?

LEED byggnader är byggnader som har klassificerats i ledarskap i Energi-och miljöteknik Design skala. Betygen är utfärdade av amerikanska Green Building Council (USGBC). LEED byggnader bedöms av ett antal kriterier för att avgöra hur miljövänliga de är. Awards presenteras på olika nivåer av erkännande, baserat på öppna kriterier. I USA finns det mer än 15. 000 LEED byggnader, och antalet ökar dramatiskt eftersom företagen blir mer fråga om att fastställa ett rykte om miljövänlighet.

I allmänhet är LEED byggnader tänkt att ge långsiktigt sparande, eftersom de förbrukar mindre energi under sin livstid. De initiala kostnaderna kan dock vara något högre än för traditionella byggnader. Dessutom är certifieringen sig dyrare att köpa, även för byggnader som uppfyller kriterierna, eftersom hållbarhetsmål kräver större uppmärksamhet på detaljer, och eftersom bedriver en LEED-certifiering kräver en hel del interaktion med USGBC.

Den LEED-systemet har kritiseras av vissa för sitt poängsättning förfarande och vad betraktas som fel eller brister i systemet. Till exempel ser LEED-systemet i första hand till slutprodukter som används inom byggsektorn, utan att se på miljökostnaderna högre upp i distributionskedjan. Det bästa exemplet på detta är användning av läder i möbler, som anses vara ett miljövänligt val av LEED standard eftersom det inte offgas flyktiga organiska föreningar. Kritiker påpekar dock att processen för att skapa läder använder många miljöskadliga ämnen, som alla ignoreras av LEED-systemet.

Många har också påpekat att LEED systemet tycks gynna den användning av fossila bränslen på ett hållbart sätt över att eliminera helt. Mer än hälften av de punkter som används i rankningssystemet i några sätt att bevara, säkerhet och frågor avfall kring fossila bränslen, medan endast ett fåtal rör användningen av hållbara alternativ till fossila bränslen. Detta problem har tagits upp av USGBC, och de har gjort en stark, offentligt engagemang för ökad användning av alternativa bränslen.

Det finns fyra nivåer av meriter ges till LEED byggnader, baserat på antalet poäng upplupna inom poängsystem. Den grundläggande rangordning, som ges till strukturer som tar emot mellan 40 och 49 poäng, är "LEED-certifierade. "Nästa rangordning, som ges till strukturer som får mellan 50 och 59 poäng, är" LEED Silver. "Listan, som ges till strukturer som tar emot mellan 60 och 79 poäng, är" LEED Gold. "Den högsta rankade, som ges till strukturer som får 80 eller fler poäng, är "LEED Platinum. "

Poäng ges för LEED byggnader i sju olika områden. energi-och Atmosfär kategori, 35 poäng finns tillgängliga, och 26 poäng finns i hållbar Webbplatsen kategorin. I inomhus miljökvalitetsnormer kategori, 15 poäng finns tillgängliga, 14 poäng finns i material och resurser kategori, och 10 poäng finns i vatteneffektivitet kategorin. På den nedre änden av skalan, 6 poäng finns i Innovation i Design kategorin, och 4 poäng finns i den regionala prioriterade kategorin. Poäng ges på områden som sträcker sig från att använda lågemitterande material i måleri, golv och lim i att återanvända befintliga material under en ombyggnad, att skapa vatteneffektiv landskapet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.