Vad är Kevlar Handskar?

Kevlar ® handskar används inom industri och tillverkning miljöer. Lumber jack, kockar, fiskare, landscapers, slaktare och byggare bär ofta Kevlar ® handskar också. Kevlar ® i sig är en väsentlig patenterad av DuPont 1965. Dessa fibrer är både starka och lätta, vilket gör detta material perfekt för skyddsutrustning. Kevlar ® handskar värme också och skär resistent, och kommer inte att smälta, fatta eld, eller leda elektricitet. De fibrer som används i dessa handskar kan också vara lika stark, om inte mer än stål.

Begagnade i många farliga arbetsmiljöer, Kevlar ® handskar är bekväma men skydda bäraren från farorna med glas, slipmedel, montering-line blad och plåt. Även dykare bära ibland detta material för att förhindra nedskärningar från vassa koraller och stenar. En nackdel med Kevlar ® är att den kan brytas ned av ultraviolett ljus, så den inte kan användas i områden där det skulle vara konstant, långvarig exponering för solen.

Kevlar ® handskar finns i flera varianter. Vissa av dessa arbetshandskar är utformade för att öka användarens grepp trots tung olja eller andra smörjmedel. Andra typer av Kevlar ® handskar är utformade för att förhindra förorening i miljöer livsmedelstillverkning, som Kevlar ® fibrer är konstruerade på ett sådant sätt som förhindrar fuzz, damm och ludd. En typ av Kevlar ® handsken, den Ove Glove ® är konstruerad för att tåla värme upp till 540 grader Celsius (282 grader Celsius) och användas som en ugn vante.

Kevlar ® handskar kan tvättas och torkas flera gånger utan att bära ut. Eftersom Kevlar ® handskar ofta är reversibel, kan de bäras länge. Kevlar ® handskar kan även användas under andra handskar som en skyddsfilm. Maskindisk sorter ger en extra bekvämlighet för kockar och andra livsmedel professionella service.

Skyddsvästar används av militär, kriminalvård anläggning anställda och polisen ofta använder Kevlar ®, eftersom materialet också är skottsäkra. Kläder för motorcyklister också kan innehålla Kevlar ®. Dessutom är Kevlar ® används i speciella byxor som skapats enbart för att skydda motorsågsarbetare samt förkläden, jackor, ärmar och leggings. Förutom att användas i kläder och handskar, Kevlar ® också i kablar hängbro, däck cykel, racing segel, fiberoptik, bromsbelägg, rep och delar flygplan. Skottlands berömda Aberfeldy Bridge använder linor med Kevlar ®.

Kompositmaterial med Kevlar ® och andra föreningar är användbara vid konstruktion av sportutrustning, även lacrosse, ishockey och landhockey pinnar, fladdermöss cricket, kajaker, och badminton, squash och bord racketar tennis . Air förpackningar används av en del brandmän och brandsäkra madrasser också innehålla detta fantastiska material. Kevlar ® erbjuder också vissa akustiska fördelar och kan användas i trumskinn, vass för träblås instrument och högtalare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.