Vad är Inert Gas Welding?

ädelgaser eller ädelgaser, de gasformiga element i helium grupp i det periodiska systemet som anses kemiskt reagerar inte. Dessa gaser, som inte utgör kemiska föreningar, helium, neon, argon, krypton, xenon och radon. Inert gas svetsning är en svetsning som använder en inert gas för att skydda svetsen under svetsningen.

Under svetsprocessen, är en elektrisk båge slås mellan elektroden på svetsutrustning och arbetsstycket. Denna båge skapar värme som säkringar kanterna på metalldelarna förenades, liksom alla Elektrodåtgång används, utgör svetsfogen. De gaser som används i inert gas svetsning inkluderar argon, helium, koldioxid eller en blandning av gaser såsom argon och syre.

Metal svetsning inert gas (MIG) använder en Elektrodåtgång, eller fast elektrisk ledare, av ett tillsatsmaterial metalltråd. En ljusbåge bildas mellan elektroden och plåt som svetsas. En inert gas omger svetsen skyddar det från oxidation. Denna metod fungerar med kolstål, låglegerat stål, rostfritt stål och mest aluminium, koppar och zink. MIG-svetsning kan användas för att svetsa metall med tjocklekar på mellan två tiondelar till en fjärdedel tum (0,5 mm till 6,3 mm).

TIG-svetsning (TIG) använder ett icke-Elektrodåtgång tillverkade av volfram. Till skillnad från MIG-svetsning kräver inte volfram svetsning inte ett tillsatsmaterial. Denna metod kan användas på samma metaller som MIG-svetsning, men den gör ett bättre jobb svetsning olika metaller tillsammans. En fördel med TIG-svetsning är att den kan gå med bitar så tunt som fem-hundradels tum (. 125 mm).

plats och kosmetisk betydelse av svetsen kommer att fastställa vilken form av inert gas svetsning som ska användas för en viss tillämpning. MIG-svetsning är billigare och inte kräver en hög nivå av sakkunskap från operatören. Svetsen är Messier, men på grund av användningen av Elektrodåtgång eller tillsatsmaterial. Om svetsen är i ett område som är synlig, är MIG-svetsning i allmänhet inte rekommenderas, eftersom det orsakar en hel del stänk som måste slipas eller fyllda.

TIG-svetsning är lite dyrare än MIG-svetsning, men är den rekommenderade metoden om utseendet är viktigt. Det finns ingen stänk skapas under svetsningen, eftersom det icke-förbrukningsvaror volfram elektroden inte använder tillsatsmaterial. Denna metod kräver en högre utbildning av operatörer och expertis. Argon är den vanligaste gasen för TIG-svetsning.

Inert gas svets har använts sedan 1940-talet, och är snabbare än traditionella svetsmetoder. Den kan producera renare, längre sammanhängande svetsfogar, speciellt med tunnare material. En nackdel med denna form av svetsning är att utrustningen är mindre portabel och dyrare än annan gas svetsare. En annan begränsning är att inert gas svetsning måste göras inne och inte i ett öppet område där vinden kan störa skyddsgas sköld.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.