Vad är Hydraulisk Mining?

Utvecklat av Edward Matteson under mitten av 19. talet, är hydraulisk gruvdrift en process som använder vatten för att flytta sediment och lossnar sten så att platsen kan demonteras av värdefull malm och mineraler. Även kallad hydraulicking, processen för hydrauliska gruv bygger på att använda en stor mängd tryck att driva vattnet genom gruvgångar, effektivt banar väg från skräp och inlåning sediment som skulle ta lång tid att ta bort och sålla bland. Här är lite information om historia hydrauliska gruvdrift och några exempel på hur tekniken används idag.

Först utvecklades en modern teknik i 1853, var hydraulisk gruvdrift genomfördes som ett sätt att sålla igenom stenar och sediment för att hitta spår av guld malm. Den vanliga ansökan att bygga vägar och kanaler som skulle fria vatten från högre bergskedjor och lagra de insamlade vattnet i dammar ligger flera hundra meter ovanför terrängen som skulle brytas. Vattnet skulle ledas från dammen till en kanal som skulle smal som vattenflödet närmat sig det område som skulle brytas.

Kombinationen av allvar, vatten vikt och minska Kanal skapad jets av vatten som effektivt skulle kunna minska i marken, tvätta bort lösa sediment och bergarter. Den resulterande trycket skulle lätt kunna användas för att gruvan hela sluttningar i en takt som sådant sätt sluicing och panorera gruvdrift inte kunde matcha.

Medan hydraulisk gruvdrift var ett enormt lönsamt sätt att lokalisera och förvärva guld malm, lämnade processen en hel del skador på miljön. Sediment och stenar som sprang från sidorna av kullarna smugit sig in i floder som sprang in i slättlandet i Kalifornien, där insamling av sediment ofta ändrade flödet av floderna och skapat översvämning villkor som kunde förödande hela samhällen. Insamling av sediment ändrade även flodbädden, vilket gör det svårare för båtar att använda floden transport för leverans av varor.

Med tiden började jordbrukare och andra att kräva att hydraulisk gruvdrift för guld upphöra med och avstå. Stämningar ledde till bestämmelser om praxis vid hydrauliska gruvdrift som antogs av Förenta staternas kongress 1893. Men eftersom gruvdrift blev mindre lönsamma, började användningen av hydrauliska gruv sjunka i allmänhet.

Idag hydraulisk gruvdrift används fortfarande på vissa ställen, men inte alltid för att leta efter värdefulla metaller. En av de vanligaste användningsområdena idag är i utgrävningar. Hydraulisk gruvdrift är ett utmärkt sätt att jämna marken för bebyggelse, och de insamlade sediment är ofta flyttas för användning i landskapsarkitektur strävanden. Det finns ändå vissa fall runt om i världen där hydraulisk gruvdrift fortfarande används för att säkra ädelmetaller. Emellertid var de lärdomar Kalifornien lärt väl, vilket bara om tillämpningen av hydraulisk gruvdrift i dag innehåller en effektiv skatteuppbörd och överföring av sediment på ett sätt som inte negativt påverkar miljön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.