Vad är Hjullastare?

Hjullastare är en typ av tunga maskiner som används inom byggsektorn, liksom för många andra icke uppgifter konstruktion. Hjullastare, till skillnad från spår laddare, har kraftiga däck utrustade med stora, robusta slitbanan som gör det möjligt för optimal manöverförmåga. Mini, små, stora och super hjullastare, medar stutar, frontlastare och traktorgrävare är de vanligaste typerna av hjullastare.

Hjullastare är en variant på traktorer som är avsedda för mer mödosamt arbete. Den största skillnaden mellan hjullastare och traktorer kan ses i sina styrsystem. De flesta hjullastare "styrsystem använder en hydrauliskt manövrerad vridningspunkten, som gör att fram-och bakaxel hjullastare att bära mer vikt än fordonsindustrin styrsystem.

Hjullastare har en fyrkantig hink, kallad loader , som manövreras av flexibla armar. Lastaren är antingen en permanent eller en bifogad fil säkrade till antingen fram-eller baksidan av maskinen. Vissa hjullastare, t. ex. en lastmaskin, har en hink i fronten och en grävare i bak. Denna typ av maskin kan gräva med grävskopan och ta bort den ojordade material med lastaren.

Hjullastare har förmågan att utföra fyra allmänna uppgifter, håva, gräva, dumpning och genomförande. De får ofta används för transport av byggnadsmaterial som tegel, rör och rock. Hjullastare är också effektiv för borttagning av snö i kommersiella områden. Gårdarna använder också olika typer av hjullastare av många anledningar, bland annat "scooping och transportera hö för grävning marken. Mini hjullastare kan användas inne i byggnader.

Hjullastare har en fördel över spår lastmaskiner, eftersom hjullastare är lättare på asfalterade vägar och andra känsliga miljöer. Track lastare är bättre lämpade för uppgifter som innebär grävning, eftersom hjullastare inte kan gräva långt under däck utan att fastna. När en uppgift ingår transport eller grunt grävning, hjullastare är mindre destruktiva och därmed effektivare på lång sikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.