Vad är High Speed Steel?

snabbstål, eller HSS, är en typ av stål som används i hög fart tillämpningar, exempelvis i saker som drillbits och makt sågklingor. Det är en ersättning för verktyg kolstål, särskilt bitar och blad, även om båda får fortfarande användas allmänt. Utvecklingen av snabbstål har ett antal fördelar jämfört med kol och därmed anses vara ett populärt val för sådana tillämpningar.

Snabbstål arbeten på grund av flera viktiga faktorer. Den första är den använda metaller. Tillsammans kan de ge en värmebeständighet som kan hålla metallen hårt även under extrema temperaturer. Hög temperatur behandling ytterligare bidrar stålet fortfarande hårt under extremt höga temperaturer.

Snabbstål är en legering som kombinerar flera metaller. Kombinationer ingår ofta i snabbstål inkluderar: volfram, krom, molybden, kobolt och andra. Volfram är den vanligaste typen av stål som för närvarande används i produkter av hög snabbstål. Men det finns många olika typer och beteckningar av snabbstål, var och en med sin speciella kombination. Vissa kan använda väldigt lite volfram.

värmebehandling att snabbstål genomgår är en produkt av moderna framsteg av teknik. Vanligtvis en laser eller elektronstråle används för att behandla stål vid höga temperaturer. Även om det funnits produkter av hög snabbstål går tillbaka till 19th Century, skapar den nya tekniken en mycket effektiv produkt genom att kunna nå mycket högre temperaturer än via traditionella metoder.

Snabbstål är mycket viktigt eftersom värme har förmågan att smälta metaller. Detta kan även ske från friktion som skapas av borrning och sågning. Alla som arbetar med elverktyg kan vittna om hur varm en borr kan få efter bara några sekunders användning. Därför i någon mån, hur snabbt ett verktyg kan skära eller borra beror på hur mycket värme det tål. Ju snabbare det går, desto fortare jobbet kan få gjort.

De flesta verktygsmakare, förstå värdet av snabbstål, kommer att göra vissa att notera att i produktbeskrivningar och marknadsföring bitar. Detta tillför ett mervärde till verktyget och ser till att konsumenten får den produkt de behöver. Även om det kanske inte finns någon logotyp som är standard i branschen för snabbstål, är det oftast noteras på förpackningen. Om det finns någon fråga, bör köpare be innan köpet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.