Vad är Dielektriska Grease?

Dielektriska fett är ett icke-ledande, silikonfett för att försegla ut fukt och därmed förhindra korrosion på elektriska kontakter. Att vara icke-ledande, inte öka den inte flödet av elektrisk ström. Denna fastighet erbjuder en perfekt smörjmedel och tätningsmedel för gummi delar av elektriska kontakter.

Dielektriska fett är normalt en genomskinlig, grå ämne som är olösligt i ämnen såsom etanol, metanol, mineralolja och vatten. Den är löslig dock i den industriella lösningsmedel metyletylketon (MEK) och mineral anda. Det är viktigt att notera att dielektriska fett smälter silikongummi över tiden, och bör därför inte användas på kontakter, såsom o-ringar, som görs av detta gummi.

Även om det angivna användningen av dielektriskt fett begär att det skall användas endast om icke-metall delar av ett sammanhang, har det visat sig vara effektivt att förebygga korrosion när appliceras direkt på metall kontakter som väl. Försiktighet bör iakttas vid användning av det på detta sätt, eftersom detta program kan, i vissa fall orsaka att anslutningen upphör att fungera. En vanlig orsak till ett sådant fel är att fettet inte har drivits helt ur vägen mellan de två kontaktpunkterna.

Dielektriska fett som används mest som tätningsmaterial för tändstift, och tillämpas till gummiskydden av pluggen tråd. Fettet hjälper inte bara till bagageutrymmet bilden på den keramiska delen av kontakten, men förhindrar att smuts, fukt, sand och andra främmande föremål från kontaminerande förseglingen och äventyra elektrisk ström. Dielektriska fett är också vanligt förekommande på packningar av flera stiftskontakter i bil-och marinmotorer.

Det tål höga temperaturer, vilket gör det till ett idealiskt ämne för användning i motorrum och andra liknande platser. De flesta vanliga märken av dielektriskt fett är klassade till 392 ° F (200 ° C), och många kan fungera i upp till 500 ° F (260 ° C). En typisk tub med fett i allmänhet säljer för runt $ 5 US-dollar (USD) per 0,33 ounce (9,4 gram) röret.

Bortsett från försegling tändstift, ett dielektrikum fett används ofta för att smörja annan motor -relaterade delar, såsom rotorer, distributör mössor, och kablar hastighetsmätare. Det är också anställd i många andra situationer där elektriska anslutningar kan utsättas för fukt och smuts. Det kan vara utomhus belysning, satellit-installationer tv, skavanker släpvagn, och terminaler batteri.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.