Vad är Diamantborrning?

Diamanter är extremt svåra ämnen. De kan därför användas för att göra verktyg som krävs för hårt jobb. Diamantborrning är ett exempel. Denna teknik är ofta anställda inom gruvindustrin för mineralprospektering. Diamantborrning kan vara avgörande eftersom det ofta är ansvarig för att avgöra huruvida en webbplats kommer att brytas.

Det finns olika typer av diamanter. Det finns pärla kvalitet stenar, som vanligtvis används för att göra smycken. Sedan finns det diamanter. Dessa kan användas för att göra borr används för diamantborrning. Dessa bitar ofta är utformade för att penetrera en viss typ av material och får inte vara lämpliga för andra typer av borrning.

Ett system diamantborrning är ganska komplex, men den kan förenklas genom att fokusera på tre delar. Först har vi den roterande borren. Detta är den största delen av maskinen, som ger kraft. Andra finns det borren staven, som är ett fat som kommer att innehålla en kärna när du borrar är klar. För det tredje finns det en diamant bitar, vilket är en cirkulär verktyg som har ett öppet mitt område och rensar träder i marken.

En kärna är en del av jorden bort för inspektion. Detta material bestämmer vanligtvis öde en potentiell gruvdrift webbplats. Det finns fyra vanliga kärna storlekar. När stora prover, önskas, större borr, större stavar borra, och mer kraft behövs. Detta kommer att leda till mycket högre kostnader.

För att förstå hur kärnor utvinns, de tre delar som konstaterats tidigare måste beaktas. Borren sträcker sig in i en borr stav, som har lite diamant övning på slutet. Borren använder roterande åtgärder för att ge makt att tvinga borrskäret i marken.

När borren tränger in i jorden och borra bilder stav i, en kärna pressas genom hålet i mitten av borr. Kärnan fortsätter sedan glida in i borren staven. I varje övning spö är en tråd mekanism. Detta används för att innehålla och återvinna borrkärnan insidan. Utan denna fångst mekanism

föra kärnan till ytan kan vara mycket svårt.

När en borr spö är helt i marken, en annan brukar skruvas fast på toppen av det tillåter större penetration. När alla nödvändiga borra spön varit fylld med kärnor, de är hämtade från marken. De är i allmänhet förvaras i profilritning lådor som korrelerar till borra stången från vilken de framställts. Det finns en hel del information som kan fastställas av dem. Detta omfattar mineralisering, återvinningskvoten, och rock kvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.