Vad är Borrhålsteknik loggning?

Borrhålsteknik skogsavverkning, eller väl avverkning, är en process där en sond släpps på ett borrhål innan borrning efter olja, gas, vatten eller mineraler. Borrhål avverkning utförs också av miljöorganisationer, som en del av en miljö-eller geoteknisk undersökning. Sonder för borrhål skogsavverkning kan mäta sammansättningen av jord karta området eller lämna annan relevant information. Borrhål avverkning ger en extremt detaljerad beskrivning av området.

En väl logg är en logg som registrerar alla resultaten från borrhålet sonden. Det finns två sätt att beräkna resultaten. En geologisk logg avser processen att föra prover till ytan av jorden för studien. En geofysisk logg är en logg som skapas av en speciell sond sänks ned i borrhålet som samlar in information passivt.

Företag som utvinner mineraler från jord ofta använder bar stock för att avgöra om området innehåller målet mineraler. Loggen mäter både vätske-och rock under jord, som företaget kan tolka att fastställa beloppet av olja eller gas i området.

Tja skogsavverkning verktyg är mycket känsliga och kan mäta för radioaktivitet, strömmar, elektromagnetiska vågor och akustiska aktivitet. Bore skogsavverkning vanligen sker från botten av borrhålet upp. Sonden sänks ned i borrhålet, och sonden dras ut, det tar mätningar för att skapa en geofysisk logg. Geofysiska avverkning anses vara mer exakt, eftersom de geologiska mätningar utförs på plats.

Informationen som registrerats på de väl logga gör aldrig det till toppen av hålet, utan färdas digitalt till företagets kontor. Företaget kommer att använda data som sammanställts i loppet loggen för att avgöra om ett område har olja eller gas reserver, och om det är mödan värt för borrningen. Industri för mineralutvinning är inte den enda branschen som använder borrhål borrning. Miljö-och geotekniska företag använder borrhålet avverkning för att mäta klippformationer och egenskaper, tjockleken på olika formationer, doppar i berg under jord, placering av eventuella frakturer, vattendjup, typ och täthet av sediment, och temperatur.

Vissa mineralutvinning och miljömässiga företag utför sina egna väl skogsavverkning, andra kontrakt projektet ut. Många företag är specialiserade på bra loggning och reser från plats till plats inför den huvudsakliga arbete ombordpersonal med borrhål avverkning. Den utrustning och kompetens som krävs gör det svårt för en liten markägare eller var och en att göra borrhål avverkning. Dessa människor hyr normalt en konsult om de vill borrhål loggar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.