Vad är Blister förpackning?

Du vet i allmänhet du har köpt en produkt innesluten i blister förpackningar när du inte kan öppna ditt köp utan användning av mycket tunga sax eller en mycket vass kniv. Även blisterförpackningen kan vara bane konsumenterna har det blivit en favorit bland tillverkare. Den tillåter en produkt att vara mycket synlig, vilket leder till mer inköpsstället försäljning samt minskar emballage kostnader.

Som en annan förmån, minskar blisterförpackningen butik förluster från snatteri. Det hindrar små objekt, ofta hemelektronik, från att öppnas och gled in i en ficka av dem som försöker fuska butiker via en "fem finger rabatt. "För både återförsäljare och tillverkare, en metod som minskar stöld är en välsignelse för bottom-line vinster.

Det finns flera olika sorter av blisterförpackningen, men alla bygger på samma premisser. Produkten är innesluten i en hålighet i hård plast och förseglade stänga, vanligtvis via ett löpande band uppvärmning process. Blister kan vara mycket små eller mycket stora beroende på produkten i fråga, och deras användningsområden är till synes oändliga.

En av de vanligaste formerna av blister förpackningar, och även den mest användarvänliga, är finns i engångsdos band av både över-the-counter (OTC) och läkemedel recept. De förpackningar som inte bara ger skydd till droger själva, men kan vara bra för konsumenten att hjälpa dem göra vissa de har tagit rätt dos. Dessa blisterförpackningar öppna ganska lätt, och inte kräver alltför rippning, tårflöde, skär eller förbannelse.

Detta är inte fallet med många blister förpackade konsumentprodukter, och den mest hatade formen av blisterförpackningen kallas kallad clamshell. En hittar ofta clamshell förpackningar omsluten produkter såsom små elektroniska varor, barns handlingar siffror och verktyg. Ett mycket hårt, plast skal bildas runt en form av objektet som skall säljas. På baksidan av tanken, ett ljus är produktkortet innesluten i en formsydd, plast hylsa. Skalet hettas sedan upp, och ett extremt starka band självhäftande de båda sidorna i en nästan ointaglig paket.

Det uppskattas att över 5. 000 människor skadar sig varje år försöker öppna blister förpackning clamshell sort. Som svar på detta, en anordning som kallas vid det öppna X ® skapades. Denna produkt är utformad för att säkert och effektivt öppna clamshell blister förpackningar och minska skador. Det finns dock men ett problem med detta annars fina idé. Open X ® är bara visas och säljs i en clamshell blisterförpackning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.