Vad är Big Box butiker?

Big Box butiker är kedjor som tenderar att fysiskt stora grenar. Vissa människor är kritiska verksamhet taktik stora lådan butiker och hävdade att de är avsedda att driva ut mindre företag är de inte stöder unionization, vilseleda de de samhällen de kommer in, och några har tvivelaktiga miljöpraxis. Fans av stora lådan butikerna hävdar att de är ett bra och självklart, service, eftersom öppningarna i sådana lager är normalt mycket välbesökt.

Flera egenskaper som skiljer en stor låda butik. Den första är själva storleken på anläggningen, stora lådan butikerna vanligtvis är flera gånger större än jämförbara butiker. Eftersom dessa butiker är knutna till en kedja, kan de förhandla mycket förmånliga avtal med leverantörer, och därmed deras priser också tenderar att vara mycket låg. Många butiker organisera sin prissättning så att de vinst på den mängd sålda varor, snarare än på varje enskild bit av varor.

Dessa anläggningar tenderar också att vara belägna längs motorvägar eller bytespunkter, och de är vanligtvis bara nås med bil. Arkitekturen i en stor låda butik är oftast obemärkt, med en enda berättelse konstruktion och få eller inga fönster på insidan. Vissa människor har sagt att stora lådan butikerna är så allmän att det är möjligt att finna två olika platser i helt skilda platser med samma planlösning.

Det är möjligt att dela upp stora lådan butikerna in i tre grova kategorier. Den första är allmän eller varuhus som Walmart och Target, som lager ett brett utbud av varor. "Kategori mördare" är stora fält butiker som är inriktade på en mycket speciell produkt, som elektronik, möbler eller kläder. Warehouse klubbar som Sam's Club eller Costco sälja varor i lösvikt, med kunder få en rabatt på grund av den mängd varor som de köper.

Kritiker av stora lådan butikerna har påpekat att de ofta har en mycket specifik anfallsplan vid inträde i en gemenskap. Stället för att konkurrera med andra butiker, stora lådan butikerna försöker ofta att kväva dem. Big Box butiker börjar ofta ut med ett stort antal anställda i början, tillsammans med låga priser, för att ge en bra kundupplevelse som gör att människor vill återvända. Lokala butiker antingen måste anpassa sig till deras föränderliga marknaden eller gå i konkurs, och om en stor låda butik lyckas driva ut lokalt konkurrens, det ofta leder till högre priser och delar personal.

När stora lådan butiker flytta in i samhällen ger de normalt höga planer som omfattar antalet arbetstillfällen att de kommer att generera och åtgärder samfundet om att de kommer att stödja. Många samhällen finner till sin förtret, att dessa krav inte är uppfyllda när en stor låda butik är etablerad. Big Box butiker har också kritiserats för sitt motstånd mot fackföreningar, och för miljövänliga metoder som fördelningen av enorma mängder plastpåsar och främjande av produkter som tillverkats av nonrenewable resurser. Andra kritiker till stora lådan butikerna objekt bara för att de tycker att de är fula, eftersom de oftast saknar landskapsarkitektur eller andra prydnadsföremål funktioner.

Fans av stora lådan butikerna hävdar att de erbjuder en värdefull tjänst, särskilt för människor på en fast inkomst, genom att tillhandahålla billiga produkter. Initiativtagare påpekar också att stora lådan butikerna undanröja behovet av att handla på flera platser, vilket gör shopping enklare för konsumenterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.