Vad är Asfalt läggare?

Asfalt asfaltläggare är stora bitar av entreprenadmaskiner som används för vägbeläggning och andra utomhusaktiviteter ytor. Efter att nya vägar har klassificerats och en bas gruslager har installerats, en utläggare används för att lägga asfalt. Detta asfalt blandning är gjord av en klibbig råolja biprodukt blandad med grus och andra sammansatta material. Den utläggare distribuerar denna blandning över hela vägbanan och hjälper till att bilda och forma den. En rullande maskin följer utläggare att ytterligare smidig och kompakt vägbanan.

Det finns två huvudtyper av asfalt asfaltläggare som köpare kan välja mellan. Den första är en kompakt enhet, som används för parkeringsplatser och andra små jobb bana. Dessa 3-20 hästkrafter kompakta enheter är inte självgående, och i stället måste bogseras bakom en dumper eller traktor. Mindre enheter fungerar bra för trånga platser, men vanligtvis inte har befogenhet att bereda stora delar av vägbanan i ett svep.

För större projekt, självgående asfalt läggare används och kan variera från 100 till 250 hästkrafter. Dessa enheter består av en traktor och en avdragare. Traktorn används för att styra och driva utläggare, och även att distribuera asfalt. Dumprar är att fylla utläggare med sammanlagda innan jobbet börjar, och uppvärmning och blandning mekanismer i utläggare hjälper till att hålla asfalt blandas och vid rätt temperatur.

avdragare på en Asfaltläggare hjälper till att forma och nivå ytan som förberedelse för den rullande maskinen. Den innehåller vibration enheter och ett antal komplicerade sensorer som gör det möjligt att automatiskt anpassa sig, att hålla vägbanan så smidig och kompakt som möjligt. Med hjälp av kontroller på traktorn, kan operatören öka automatiskt eller smala balken som behövs för olika vägsträckor. På mindre asfalt läggare kan balken placeras på fordonets front, vilket ger bättre kontroll och hantering. Med de flesta större projekt är dock balken bogseras bakom utläggare eftersom det då går vidare områden som banat lättare.

När du väljer ett Asfaltläggare, ett annat alternativ att överväga är om att använda en hjul eller band enhet. Asfalt läggare med hjul ger utmärkt hastighet och mobilitet, men ofta inte har befogenhet att dra en bredare avdragare. Maskiner på löpande spår, å andra sidan inte kommer att gå så snabbt eller enkelt, men erbjuder överlägsen dragkraft, hjälper dem att göra bredare drar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.