Vad är viskoelastiska Foam?

viskoelastiska skummet är ett material utvecklat för kroppsliga stöd under sömnen. Dess effektivitet beror på dess unika förmåga att minska trycket, ger skönt stöd och lindra smärta orsakad av långvarig stelhet. De flesta viskoelastiska skummet i dag finns på möbelaffärer, eftersom den används i madrassen överlägg, kuddar madrass och kuddar. Även känd som NASA minne skum, viskoelastiska skummet först uppfanns för rymdprogram på 1970-talet, i syfte att minska trycket punkter upplevs av astronauter. G-krafter som genereras under lyfta orsakade av obehagliga upplevelser för astronauterna på flykt stolar och viskoelastiska skummet kunde lämna detta behövs ortopediska stöd.

år senare var viskoelastiska skummet anpassas av det medicinska området för sjukhussängar, vilket resulterar i bättre fysisk komfort för patienter. Det var då materialet såldes till allmänheten för användning i hem, och blev populärt till den grad att viskoelastiska skummaterial utnyttjas över hela världen i hushållen. En av de mest kända varumärken av dessa produkter är Tempur. Den har sålt sina ortopediska sängar och tillbehör genom att påstå att det hjälper lätthet orolig sömn, domningar orsakas av dålig cirkulation, och anpassar ryggraden vilket leder till bättre långsiktig hållning och allmänna hälsa.

viskoelastiska skummet verk genom att följa de naturliga värme och kroppsvikten. Man anpassar sig på att tillfredsställa olika tryckpunkter, till exempel axel och höft, som är områden på kroppen som trycker hårdast i sängen. Beroende på vilken position någon sover i, tryckpunkter skiljer sig åt. Dock utan riktigt stöd, kan någon sömn position resultera i smärta eller obehag. Viskoelastiska skummet består av öppna celler, som passerar luft till angränsande celler när man trycker ner på. På detta sätt, även när madrassen eller kudden känns fast först den kan forma sig till formen på kroppen eller huvudet.

Förutom att det allmänt vördade förmåga att hjälpa människor att uppnå en bättre nattsömn, Visco elastiskt skummaterial är mindre troligt att kvalster hamn damm, som tenderar att föda, reproducera och sprida sig i traditionell låda resårmadrasser. Dammkvalster finns ofta i en miljö med hög luftfuktighet och döda hudceller, som de livnär sig på för att få näring. Slutprodukter som genereras av dammkvalster skapa allergiska reaktioner och andra respiratoriska problem för människor, vilket gör dem oönskade skadedjur. Viskoelastiska skummet är mindre troligt att denna typ av miljö med tanke på dess struktur och hög densitet.

Antalet ett klagomål från användare av viskoelastiska skummaterial är överdriven värme som används. Eftersom materialet är värmekänsligt, det fällor värme inom den öppna celler. Tillverkarna hävdar dock att miljön och den egna kroppen värme bidrar till denna ökning av temperaturen. Forskning har bedrivits för att finna lösningar på detta problem, en av dem är ytmodifierade Technology (SMT). SMT är en patenterad serie spår som kan klippas in i ytan för viskoelastiska skummet för att minska värmeutveckling, genom att låta luft att komma in och sprida under lakanen. Denna metod kallas också av vissa som en Heat Minskning kanaler (HRC) systemet.

När du letar efter en hög kvalitet viskoelastiska skummet möbel för ditt hem, akta dig för imitation tillverkare. Vissa fabriker blanda formaldehyd och andra fixeringsmedel i sina skum och försöka sälja den som viskoelastiska skummet. Dessa kemikalier kan skapa svåra allergiska reaktioner och ett starkt obehaglig lukt. En bra kvalitetsprodukt kommer inte synligt flagnar eller går sönder.

Det är viktigt att kontrollera om inkonsekvenser i densiteten i din viskoelastiska skummet också, eftersom tillverkningen skiljer sig. Ett sätt att skapa en madrass är genom att hälla flytande skum i fack och peeling dem som cookie blad. Problemet med detta uppstår när allvar gör att skummet blir allt tätare mot botten. Mer avancerad teknik har leapfrogged denna första metoden genom att skapa viskoelastiska skummet i en vakuumkammare. Called vacuuminjicering skapar denna process att tillverka en skum produkt av samma densitet och slutligen en hög kvalitet madrass topper, pad eller kudde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.