Vad är underjordsbrytning?

Underjordsbrytning är en teknik som används för att få tillgång malmer och värdefulla mineraler i marken genom att gräva i marken för att extrahera dem. Detta står i kontrast med tekniker som dagbrott gruvdrift, där ytan lager av grundvatten öste bort för att få tillgång insättningar eller bergstopp övertagandet, utan att toppen av ett berg är helt enkelt rakat av att komma åt malmen insidan. När människor tänker på gruvdrift, visualisera de ofta underjordisk gruvdrift, och många människor tänker på kolgruvorna i synnerhet, trots att många produkter kan brytas under jord, med några av de djupaste gruvor i världen som används för att få tillgång fyndigheter av guld.

företag väljer att använda underjordsbrytning att avlagringar av malm är så begravs att dagbrott är inte ett alternativ. Underjordsbrytning kräver mycket logistik för att vara säkra, även med högt mekaniserad hur modern underjordsbrytning. Speciellt med mjuk malmer, mycket av arbetet utförs av maskiner, inte människor, men det är ändå viktigt att undvika sättningar ovanför gruvan, kollapsar i gruvan, explosioner och ett sortiment av andra hälso-och säkerhetsrisker.

Det första steget i gruvor är utveckling gruvdrift, där axlar är nedgrävt i webbplatsen så att malmen tillgänglig. Under denna fas, tillsammans med axlar, är saker som el installeras tillsammans med hissar och shoring att stödja väggarna i gruvan så att den inte kommer att kollapsa. När gruvan är utvecklad, aktiv produktion gruvdrift kan börja med malm som utvinns för hand, med maskin, eller med en blandning av de två.

I axel gruvdrift är ett schakt grävts rakt ner i Earth för att få tillgång begravd inlåning. Människor kommer i och ur gruvan genom hissar i axeln, och ytterligare schakt kan grävas för att skapa nödutgångar och ta itu med ventilation behov. I sluttningen gruvdrift är ett sluttande schakt grävdes så att människor tillgång gruvan genom att flytta ner en sluttning. Motordriven utrustning används vanligtvis så att människor kan komma till och från gruvan snabbt.

Ett stort behov med underjordisk gruvdrift är ventilation. Ventilation är nödvändig för att avlägsna damm, biprodukter från förbränning och biprodukter från explosioner, tillsammans med gas som kan fastna i fickor inuti jorden. Ordentligt stöd för att förhindra kollapser är också ganska viktigt, som är överflödiga säkerhetssystem, inklusive larm för arbetstagare, evakuering axlar, nödbelysning, och så vidare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.