Vad är tryckvakter?

En tryckvakt är en typ av switch mekanism som är konstruerade för att utlösa en elektrisk anslutning när en viss press läggs på switchen. Det finns många olika typer av tryckvakter, även om alla typer kan klassificeras enligt två särskilda kategorier, den så kallade pneumatiska och hydrauliska . Växlar av detta slag används i pooler, olika typer av apparater, maskiner i fabriker, och ett antal andra program.

Pneumatiska pressostat är till hjälp i rätt uttag av olika typer av batterier, framför allt modeller som använder en kombination av nickel och vissa andra metaller. I huvudsak hjälper växla att reglera räntan förhindra att batteriet från att få för mycket ström. Detta är ett exempel på en switch som fungerar på grundval av stigande tryck, eftersom funktionen kommer att aktiveras för att börja laddningen, men kommer också att sluta när trycket når en viss nivå.

En annan tillämpning av en pneumatisk kontakt av denna typ har att göra med att reglera funktionen hos en gas kompressor. I denna ansökan, tjänar tryck som medel för att avgöra när stänga av flödet av el till kompressorn, vilket förhindrar en överbelastning situation. Ur detta perspektiv kan en tryckvakt ses som en säkerhetsåtgärd.

hydrauliskt tryck växlar används i en mängd olika sätt. Växlar av denna typ finns på bilar och lastbilar är ett klassiskt exempel. Övergången medför aktivering av en varningslampa om oljetrycket i bilen sjunker till en nivå som sannolikt kommer att orsaka problem för motorn. Hydrauliska växlar inbyggda i bromssystemet aktivera bromsen tänds när trycket stiger till följd av föraren trycka på bromspedalen och öka trycket som finns i den hydrauliska broms rören. Andra tryckvakter hela olika komponenter, bland annat filtrering och system för klimatkontroll, aktiverar också och stängde med hänsyn till förekomsten av olika tryck.

Tryckvakter förekommer också i pool system som hjälper till att reglera temperaturen på vattnet. Detta gör det möjligt att njuta av uppvärmda pooler under vintermånaderna samtidigt som njuter av en behaglig temperatur även under höjden på sommarsäsongen. Medan växlar finns i en mängd olika storlekar och utföranden, bidrar de alla till nytta för att göra det möjligt att kontrollera nivån av trycket inom en viss produkt, vilket gör det säkrare att driva enheten utan rädsla för någon typ av fel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.