Vad är svetshjälmar?

Svetsning hjälmar är huvudbonad som skyddar ansikte, hals och ögon från farliga gnistor, värme och infrarött och ultraviolett ljus som avges vid svetsning. De två viktigaste delarna till en svetshjälm är skyddshjälm själv och fönster där du kan se vad du gör. Du bör välja en svetshjälm som grundar sig på kvaliteten i detta ljus filter, som kallas en lins skugga, komfort generellt, och multifunktionalitet.

Både professionella och hobby svetsare behöver en hög hjälm kvalitet svetsning som är enkel att använda och lämpar sig för deras typ av arbete. Förr i tiden räckte det att använda en hjälm-liknande sköld som bara omfattade ansiktet med en permanent mörkare lins skugga. Man skulle vända upp och ner denna sköld mellan svetsarna. Det var obekvämt, svårt att se vad en gjorde, och svår att använda i trånga utrymmen, exempelvis under en bil. Nu teknik har gjort svetshjälmar med automatisk mörkare lins nyanser som alltid blockerar 100% av infrarött och ultraviolett ljus, men också filtrera synligt ljus från ljusbågen endast under svetsning.

Utsikten skärmen är den viktigaste och dyraste delen av en svetshjälm. Den har ett mörker betyg eller räckvidd som motsvarar energi-utgången på din svetsbrännare. För svetsare som arbetar med samma strömstyrka och samma metall, de kan gå med en "fast" eyeshade. För dem som arbetar med ett brett utbud, rörliga sköldar objektiv mening vad du är svetsning och mörkare till rätt nyans.

En annan betyget för automatisk mörkare linser är den tid det tar för dem att mörkna efter en båge har börjat. Det är säkert att använda svetshjälmar att mörkna inom 4/10ths av en millisekund, eftersom ditt öga inte kan känna ljuset förändras under den tiden. Vissa hjälmar drivs av batterier som kan användas inomhus, men måste laddas. Andra sorter använda solljus, bra för utomhus, men är inte kompatibla med mörkret. Naturligtvis vill du också en lins som är tillräckligt stor för att du ska ha ett gott synfält.

Andra synpunkter är hur svetshjälm ser ut, eftersom det finns modeller med intressanta former, dekaler och färger. Vissa typer kan förses med tillbehör såsom andning filter som rör i friska luften och minska imma. Andra har löstagbara visa skärmar, så du kan uppgradera eller byta dem efter dina behov. Svetshjälmar också avsevärt minska en svetsare risk för cancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.