Vad är solceller?

solceller produceras el med hjälp av energi från solens strålar. Detta solenergi teknik är en uppdatering på den traditionella solpaneler, som endast kan producera värme från solljus. Solceller använder stora kisel paneler för att fånga solenergi, som sedan omvandlas till elektricitet som kan användas för att driva hem, företag och så småningom kanske till och med hela städer.

För att producera solceller, stora paneler kisel är installerade på hustak eller på fristående rack. Under tillverkning, är ett dopning agent till i kisel paneler så att de är i ett ständigt negativt laddade tillstånd. När solen träffar panelerna är fotoner absorberas i kisel. Elektronerna i dessa nya fotoner skapa en elektron obalans i panelerna. För att återställa panelen till ett balanserat tillstånd, en del av elektronerna undkomma kisel i elektriska receptorer bakom paneler.

energin från dessa elektroner är vad som måste skapa solceller. De elektriska receptorer är kopplade till en regulator låda, då ett stort batteri som absorberar den ineffekt som likström (DC). Detta DC är sedan vidarebefordras till en inverter som omvandlar likström till växelström (AC) makt, som är den typ av strömkälla som används i de flesta hem. Batteriet lagrar ström tills den behövs, och kommer automatiskt laddar sig själv som den är tömd.

Den största fördelen med solceller är att det är en av de renaste energikällor tillgängliga. Det axelremmar en helt naturlig energikälla, och kräver inga fossila bränslen eller farliga ämnen för att fungera. Solcellsmoduler i allmänhet warrantied för 20-25 år, och kräver lite eller inget underhåll under denna tid än normal rengöring.

Även om det finns uppenbara fördelar med användningen av solceller, finns det några stora nackdelar också. För det första kräver att denna typ av teknik en stor initial investering som helt enkelt utöver budgeten för många villaägare. För det andra är återbetalningsperiod för solceller mycket lång, ofta så länge liv panelerna själva. Slutligen, många bostäder har helt enkelt inte utrymme eller solexponering behövs för att effektivt utnyttja dessa paneler.

Eftersom tekniken utvecklas och priserna sjunka, kan solceller bli en mer livskraftig energikälla för massorna. För nu, det är en ren, skonsamma energileverantör för dem som vill leva på nätet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.