Vad är plastisk deformation?

plastisk deformation är en process som nog vikt läggs på metall eller plast för att orsaka objektet att böja. En deformation av denna typ av permanent karaktär. Ibland avses endast kallad plasticitet , denna typ av deformation kan ske under kontrollerade förhållanden samt oavsiktligt.

Både deformation av plast och deformation av metaller innebära ändringar av de smink av materialet själv. Till exempel metaller som genomgår denna process av plastisk deformation erfarenhet av något som kallas störning . Som stress av något slag verkar på metall, når materialet en punkt som kallas sträckgräns. När detta har uppnåtts, mönstret av de molekyler som utgör metallen börjar flytta sig. Slutresultatet är att molekylerna justera i ett mönster som formas av den yttre stress som släpps ut på objektet.

Det finns flera sätt att avsiktligt utnyttja plastisk deformation i skapandet av olika typer av varor. Värme är ofta användas för att forma föremål i önskad form. Eftersom metallen svalnar, är formen behålls och blir permanent. Användning av påtryckningar kan också hjälpa till att forma både plast och metall till önskad form.

Den snabbhet med vilken den plasticitet sker är också viktigt. I situationer där stress orsakar förändringar snabbt, finns en chans att materialet inte kommer att kunna uppfylla de tryck och kan gå sönder. Av denna anledning, plastisk deformation eftersom det används i tillverkningen av varor innebär att man noga kontrollerar värme och tryck, så att materialets struktur att anpassa sig till de nya förutsättningarna och stegvis böj tills den önskade formen uppnås.

förr i tiden var begreppet plastisk deformation i centrum för många varor som har gjorts för hand. Detta gällde med hästskor, till exempel. Metallen var falskt vid vissa temperaturer av en utbildad smed, uppslitande måltiden något formbara. Klubbor och andra verktyg kan sedan användas för att forma metallen medan den fortfarande är varm. När smeden hade arbetat metallen till önskad form och kontur, skulle det tas bort från ässjan och får svalna, effektivt om formen permanent.

Idag plastisk deformation kan användas i skapandet av alla typer av varor som tillverkats med metall eller plast. Detta inkluderar metall skulptur, armaturer för spisar vedeldning, och vissa former av väggdekorationer gjorda av en blandning av metaller som tenn och mässing. Konst och hantverk entusiaster gör ibland användningen av värme eller tryck för att skapa objekt med principen om plasticitet, ofta med metoder som rutinmässigt användes i allmänhet före gryningen för massproduktion av varor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.