Vad är plast Resin lim?

plast avgå lim, allmänt känd som urea harts lim, används huvudsakligen inom trä arbete branschen som en konstruktion lim. Detta lim finns i både flytande och pulverform. Flytande hartser kommer i allmänhet med ett pulver katalysator, medan pulveriserad plast harts lim är oftast före katalyseras och formulerade i förväg och kan lätt blandas med vatten. Termen före katalyseras innebär att urea och formaldehyd, är komponenterna i lim, redan blandad, oftast går detta lim inte kräva härdare medan blandning.

Den idealiska mängd vatten som används för blandning av plast tål limmet bör vara ungefär 60% till 65% av vikten på pulvret. Pulvret skall tillsättas långsamt till vatten och blandas försiktigt tills den når en tung grädde konsistens. De pulver som lägger sig på sidan av behållaren bör också skrapas i blandningen tills det slutliga resultatet är slät och klumpfri.

Pulver plast harts lim har en hållbarhet på cirka ett år. Denna hållbarhetstid minskar till mindre än sex månader om den förvaras under hög temperatur, runt 90 ° F (32 ° C) och hög luftfuktighet. Om pulvret plast harts lim blandas med vatten för att ge en kornig konsistens, det är inte ändamålsenlig. Dessutom, om pulvret inte lätt att lösa i vatten, detta är ett ganska tydligt tecken på att produkten har passerat dess hållbarhet.

Den tid det tar för limmet att härda, eller "bota tid, "varierar från åtta till tio timmar, beroende på den omgivande temperaturen. Därför är detta lim som är lämpligt för användning i tillämpningar trä arbete, där den stressfria sammansättning av delar är vanligt. Ju högre utomhustemperaturen är snabbare lagringen.

Plast harts lim kan vara antingen varma eller kalla pressade. Det kan också vara radiofrekvens cured (RF cured). En av de största fördelarna med plast harts lim är dess längre "öppen tid" än många andra lim, vilket är mer än en halvtimme. Öppna tid avses den tid som tid mellan när limmet appliceras på när materialet är placerad i pressen.

"potten livet", den tid mellan blandning och användning varierar från fyra till fem timmar om den omgivande temperaturen ligger runt 70 ° F (21 ° C). Limmet kan kylda att förlänga brukstiden, men inte under 55 ° F (12,7 ° C), eftersom det kan påverka lätta att montera. Frysning limmet är inte tillrådligt.

plast harts lim används allmänt för laminering och fanering applikationer. Det är nödvändigt att använda ett tunt lager av lim när du arbetar med rå faner så att den inte blöder igenom. Plast harts lim är ett utmärkt val som en vatten-och värmebeständigt konstruktion lim och trälim.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.