Vad är naturlig ventilation?

Självdragsventilation är en klimatkontroll metod som bygger på naturliga rörelser i luft för att hålla frisk luft rör sig genom en byggnad och att kontrollera temperatur och luftfuktighet. Även om detta var den enda ventilationen tillgängliga alternativet historiskt sett, när mekanisk ventilation har utvecklats, många byggare bytte till dessa metoder. I slutet av 20. Talet började några av de olika fördelarna med naturlig ventilation skall erkännas, och byggare börjat återvända till användningen av naturliga metoder.

Det finns flera sätt att skapa naturlig ventilation i strukturen. En av de mest grundläggande är förmodligen också en av de mest kända: skapa fönster som öppnar för att generera vind drivs ventilation. Genom att öppna och stänga fönster, kan man styra luftflödet genom en struktur, vilket öppnar fler fönster för att uppmuntra frisk luft, som kan kyla en struktur utöver bortfört lukt och stänga fönster för att generera mindre av en luftström, hålla en struktur varmare och ibland ökande fuktighet.

Stack ventilation är en annan naturlig ventilation alternativ. Med stack ventilation, människor är beroende av naturliga tryckskillnader mellan luft på olika platser för att tvinga luft upp ventilation stackar. Denna teknik används ofta i fabriker, där enorma mängder värme kan genereras med luft dras upp magasinet tillsammans med lukt från fabriksgolvet. Stack ventilation är vanligtvis underlättas med hjälp av luftintagen som ligger lågt till marken, vilket skapar ett ständigt flöde av frisk, sval luft.

En av de största fördelarna med naturlig ventilation är att det inte kostar några pengar att driva. Mekanisk ventilation och elektronisk klimatkontroll kan vara ganska dyra, och kan bidra väsentligt till de totala energikostnaderna är involverad för att en byggnad. Ingen användning av energi gör också naturlig ventilation ett miljövänligt val. Naturlig ventilation system tenderar att vara lättare att underhålla, samt, med inga delar går sönder eller går fel, kan de störa inte åkande i byggnaden med avbrott i ventilationen eller lägga till driftskostnader för ventilationssystemet.

För många privata hem, effektiv byggnad kombinerat med naturlig ventilation är tillräcklig för att tillgodose ventilation behov. Större strukturer kan kräva en blandning av naturlig och mekanisk ventilation för att hålla luftkvaliteten på en rimlig nivå. Gröna byggnader är ofta särskilt utformade för att huvudsakligen använda sig av naturlig ventilation skäl energieffektivitet, och det är också möjligt att uppgradera byggnader för att inrymma naturlig ventilation, för människor som är intresserade av att göra strukturerna mer energieffektiva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.