Vad är metallbågsvetsning?

Svetsning, enkelt uttryckt, är en process som obligationer material genom att smälta metaller eller termoplast ytor. Vanligtvis är den smälta kanterna också förbindas med ett tillsatsmaterial, ofta en smältbara metallegering. När det gäller processer metall svetsning, är bågsvetsning ganska vanligt för det mesta automatiska svetsning, vilket möjliggör snabb svets-jobb. Metallbågsvetsning är differentierad från andra former av svetsning med dess användning av en hög energi strömförsörjning.

Detta kraftkälla skapar en ljusbåge mellan toppen på svetsning instrumentet-tekniskt kallas en elektrod-och ytan på det material som svetsas. Den höga energi båge smälter effektivt metallyta och eventuella tillsatsmaterial som används vid limning processen. Det är ett relativt enkelt svetsmetod, men det kräver mycket skicklighet och talang för att utföra ett effektivt sätt.

Inom metallbågsvetsning genre finns flera underkategorier. Arc svetsare varierar i konstruktion och idealisk användning. Även om det finns bokstavligen dussintals varierar av metall båge svetsare, de två mest populära kategorierna av båge svetsare gas metallbågsvetsning svetsare (GMAW) och flux-fylld båge svetsare (FCAW).

gasmetallbågsvetsning enheter är mycket vanliga, eftersom svetsning enhetens förbrukningsmaterial elektroder kontinuerligt och automatiskt tillämpas på svetsen. Detta gör GMAW svetsning en mestadels automatisk process. Det är vanligtvis enkel och lätt för en utbildad svetsare att utföra.

Som en båge svetsare är GMAW värme skapas av strömmen, gas-komponenten i ett GMAW enhet inte är för bränning, utan snarare för skärmning. I ren argon eller helium som släpps ut i närheten av elektroden i en GMAW Maskinen är konstruerad för att spola igenom metallisk yta atmosfäriskt kväve eller syre. Atmosfäriska gaser kan leda till luckor i svetsen eller brister i den metalliska fusion, och därför är det bäst att skydda området med en inert gas.

De flesta GMAW enheter använder argon eller helium, en gas som passar bäst för skärmning järnhaltiga metaller. GMAWs därför används vanligtvis för aluminium, en gemensam järnhaltiga metaller. Andra modeller med olika skärmning gaser finns dock, vilket gör denna typ av metall bågsvetsare användbar för andra metallföreningar också.

Flux-fyllda bågsvetsning enheter liknar GMAW enheter, men deras olikheter gör dem mer benägenhet för användning med legerat metaller som stål. Som med GMAWs är FCAW elektroder kontinuerligt matas för halvautomatisk svetsning. FCAW enheter normalt inte har ett externt levereras skyddsgas, utan FCAW modeller har inerta beståndsdelar som redan byggts in i elektroder som förgasas i en skyddsgas vid höga temperaturer. I huvudsak levererar en flux-baserade metallbågsvetsning enheten sina skyddsgas på elektroderna själva.

Även om de flesta FCAWs lita helt på Fuktningseffekten flux för gas avskärmning, för även extra skydd, några FCAW enheter också att finnas ytterligare gas avskärmning, säkerställer skarpa, rena, nästan perfekt svetsar. Sådana enheter kallas ofta "dubbla skärmad" svetsare. Förutom en bekväm inbyggd avskärmning mekanism FCAW maskiner ge ännu mer intensiv värme för snabbare svetsning. Tyvärr kommer den här hastigheten till ett pris som FCAWs ofta är dyrare än konkurrerande GMAW modeller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.